Se freaca untul spuma, impreuna cu laptele fierbinte. Separat, intr-un vas mic, batem oul impreuna cu zaharul pudra, apoi turnam amestecul peste spuma de unt si adaugam faina.
Impartim coca in doua parti egale. In una amestecam esenta de vanilie si inca o lingura cu varf de faina, in cealalta esenta de rom si lingura de cacao.
Pe o planseta unsa cu ulei intindem doua foi de dimensiuni aproximativ egale, una alba si una neagra, pe care le suprapunem apoi si le rulam.
Rulada bicolora se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute. Dupa ce a stat la rece suficient taiem minunatii biscuiti, cam de 1 cm grosime.
Pulverizam ulei in tava, o tapetam cu hartie de copt si asezam biscuitii. Aveti grija sa nu-i lipiti unul de altul, pentru ca nu mai au loc sa creasca la copt. Biscuiti se coc 10-12 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
Eu ii fac de multi ani, sub numele de 'Danish butter cookies' (desi am reteta de la o japoneza), cu o reteta usor diferita, si fac vreo 5 modele: in dungi, tabla de sah, ochi negri/albi, spirala, triunghiuri alb+negru, etc. plus varianta cu miez de nuca taiat bucai, inserat in aluat. Ai mei sunt deliciosi, si se fac si mai fragezi dupa 1 - 2 saptamani (daca rezista pana atunci).
Comentarii:
Eu ii fac de multi ani, sub numele de 'Danish butter cookies' (desi am reteta de la o japoneza), cu o reteta usor diferita, si fac vreo 5 modele: in dungi, tabla de sah, ochi negri/albi, spirala, triunghiuri alb+negru, etc. plus varianta cu miez de nuca taiat bucai, inserat in aluat. Ai mei sunt deliciosi, si se fac si mai fragezi dupa 1 - 2 saptamani (daca rezista pana atunci).