Tarta cu cartofi dulci
Cartofii dulci ii stim preparati prajiti, piure, gratinati... dar daca i-am folosi pentru desert? Incercati reteta noastra de tarta cu cartofi dulci si nuca de cocos! In plus, aceasta reteta este fara gluten!
Ingrediente
10
Materiale
- forma de copt tarta
- presa de zdrobit cartofii
Rețete inrudite
-
Tartă cu somon afumat cu aluat din cartofi
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
-
Tartă brăduț pentru crăciun
Preparare
Preparare15 min
Gătire1 oră
Curatati si taiati cartofi dulci in bucăți. Fierbeti-i timp de 15 minute in apa clocotita.
Zdrobiti-i cu o presa de piure si adaugati untul; amestecati untul astfel incat sa se topeasca in cartofii dulci.
Adaugati zaharul, scortisoara, un varf de sare si amestecati bine. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati iar.
Adaugati nuca de cocos, apoi oualesi amestecati iar.
Se toarna amestecul intr-o forma unsa cu unt și se pune la cuptor preincalzit timp de 45 de minute la 180° C.
Gata!
Observații
Cartofi dulci: aici i-am preparat in apa, dar puteti sa ii faceti si la abur.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Ana,
08/01/2019
Foarte bună tarta. Am făcut-o azi și probabil că o voi face și mâine. Mulțumim pentru rețetă.
am gătit această rețetă