Fierbeti ouale intr-o cantitate mare de apa si putina sare, pentru cca. 8-9 minute. Imediat ce s-au fiert le lasati la racit sub jet de apa rece. In felul acesta se vor decoji mai repede. Le decojiti, le taiati in doua, iar fiecare jumatate in feliute.
Capperii, daca sunt in sare ii lasati la desarat, schimbandu-le apa de vreo doua trei ori. Ceapa o taiati solzijori fini. Daca vi se pare cu miros prea puternic, o puteti tine in apa pentru cateva minute.
Tonul il scurgeti bine de sucul in care a fost in conserva. Asambalare salata: adaugati toate ingredientele cum va vin la mana pe un platou. Asezonati cu sare si piper. Stropiti cu cateva picaturi de otet de vin alb si ulei de masline. Si nu uitati si de patrunjel.
Pentru cine a facut comentariul "inteligent" despre "tonul bucati" : mai exista si conserve de ton "fulgi", deci nu e nevoie sa-l pui neaparat intreg !!! Abtineti-va de la a face pe desteptii aiurea.
Comentarii:
Capperii !!!! daca nu cunosti ingredientele, nu le pune !
Capperii, ca merii... mai sorcoveste si pe altii si mars inapoi in Italia la cules de capsuni!
Pentru cine a facut comentariul "inteligent" despre "tonul bucati" : mai exista si
conserve de ton "fulgi", deci nu e nevoie sa-l pui neaparat intreg !!!
Abtineti-va de la a face pe desteptii aiurea.
...capere...cuvant romanesc.
Sigur ca "ton bucati", ca doar n-ai vrea sa-l pui intreg!
PARC-AR FI FOST MAI BUNA CU LAMAIE, NU CU OTET.
Superba. mi-a placut aceasta reteta !