Fierbem pastele conform instructiunilor, intr-o cantitate mare de apa cu niste sare si cateva picaturi de ulei de masline, ca sa nu se lipeasca.
Intre timp facem sosul, adica usturoiul si ceapa tocate marunt le calim cateva minute in 2 linguri de ulei, dupa care adaugam pasta de ardei si jumatate de pahar de apa si lasam sa fiarba vreo 15 minute, completand cu apa daca mai e nevoie.
Scurgem pastele si le amestecam cu sosul, tonul scurs bine de lichid, maslinele, rosiile taiate pe jumatate sau sfert, putina sare si piper. Asezam pe farfurie si presaram cubulete de branza si, optional, putin oregano.
Daca nu aveti branza data prin condimente, ca cea pe care am folosit-o, adaugati in salata mai multe condimente: oregano, busuioc, putina boia.
Va vine sau nu sa credeti, asta a fost tot, iar daca folositi oala in care au fiert pastele ca sa amestecati salata, rezulta doar 2 vase murdare :D Sa nu uitam de calorii pentru ca avem cam 160 la 100 de grame.