Fasolea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Ceapa se toaca marunt de mana si usturoiul se paseaza.
Se caleste ceapa intr-o cantitate generoasa de ulei pana isi schimba culoarea, sa fie aurie. Se adauga apoi usturoiul si se caleste si el. La final punem fasolea scursa bine si le calim impreuna.
Potrivim de sare si asta-i tot. Se serveste rece de la frigider. Este o mancare grea dar foarte gustoasa. Cine doreste poate pune fasolea la scurs de ulei.
Nu e bine sa calesti ceapa int-o "cantitate generoasa de ulei"! E suficient ca legumele sa fie trase la tigaie maxim doua minute pentru a nu-si pierde proprietatile nutritive.
Comentarii:
Mai gustoasa mi se pare, preparata cu maioneza si usturoi.
Nu e bine sa calesti ceapa int-o "cantitate generoasa de ulei"! E suficient ca legumele sa fie trase la tigaie maxim doua minute pentru a nu-si pierde proprietatile nutritive.
Presupun ca fasolea se fierbe daca este folosita proaspata si nu din borcan. Cred ca este gustoasa si merita incercata.
Nu e o versie de fasole batuta?
Asta nu e salata ci mancare !!Salata este cu ulei otet si patrunjel verde