Pentru maioneza de ou folosit pentru a ajunge la temperatura camerei și se adaugă cu grijă uleiul treptat . Acestea sunt condiții care maioneză nu-l va taie . Muștar și suc de lămâie ajută la stabilizarea emulsiei de ulei și gălbenuș de ou.
Se prepară un amestec muștar maioneza intr-un castron cu sare , piper si suc de lamaie . Se adauga galbenusurile si se amesteca bine .
Treptat se adaugă ulei , primele ( cateva picaturi ) si apoi usor , amestecand pana cand o emulsie omogenă și culoare gros , de aur .
Se amesteca intr-un castron mare carnea cu boia, castraveciori si gogosari taiati cubulete, cartofi, morcovi, telina, mazare si oua. Se sareaza si se pipereaza.
Se adauga maioneza (se pastreaza o parte din ea pentru ornat) si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare, piper si suc de lamaie.
Se imparte salata in castronele indviduale, se unge la suprafata cu maioneza ramasa si se orneaza cu castraveciori si gogosari murati.
Daca e cu carne de pui, nu ti-as recomanda sa spui numele salatei, pentru ca s-ar putea sa deranjeze unele urechi mai pudice. Oricum "Etapa 1" si "Etapa 3" sunt scrise de un analfabet!
Nu are nicio legatura salata de beuf. Aiureala/abureala culinaristica. Si unde mama dracului ai invatat limba romana? In Asia? Asa se pare ca to esti PROASTA.
Vai mama ei de traducere! Daca o faci cu carne de pui nu mai e " salata boeuf" ci "salata a la russe cu pui"! Nu prea inteleg ce cauta boiaua de ardei iute aici si de cand se pun masline verzi in salata boeuf? P.S. Nu este indicat sa se dea carnea prin masina de tocat pentru ca iese un terci de carne care nu se mai simte in salata, cel mai bine este sa fie tocata marunt cu cutitul.
Carne de vita ori piept de pui (cantitatea de carne trebuie să fie aproximativ 40% din cantitatea totală de salată) 3-4 morcovi mari 2 rădăcini mari de pătrunjel 5-6 cartofi 1 ţelină 1 borcan mare de castraveţi muraţi 500 g maioneză sare piper muştar
Mod de preparare:
După ce ai fiert carnea şi legumele cu puţină sare în apă, le scoţi din apă şi pui totul deoparte într-un castron. Până se răcesc acestea, taie castraveţii cubuleţe si stoarce-i bine în pumn, apoi aşază-i într-un lighean. Tot de aceeaşi mărime taie şi restul legumelor, tot cubuleţe. La final, dai carnea de pui prin maşina de tocat şi apoi carnea tocată o adaugi la legumele deja tăiate.
Adaugă sarea, piperul şi câteva linguri de muştar. Lasă totul deoparte şi prepară 500 g de maioneză. Pune în salată 3/4 din maioneză şi amestecă. După ce s-a omogenizat toată compoziţia, poţi aranja totul pe platouri, iar cu ultimul sfert de maioneză rămas şi cu alte legume decorează salata.
Comentarii (19):
Eu pun mărul crud.
Buna rau!
Daca e cu carne de pui, nu ti-as recomanda sa spui numele salatei, pentru ca s-ar putea sa deranjeze unele urechi mai pudice. Oricum "Etapa 1" si "Etapa 3" sunt scrise de un analfabet!
Fff.bun
Foarte buna!!!
Nu are nicio legatura salata de beuf. Aiureala/abureala culinaristica. Si unde mama dracului ai invatat limba romana? In Asia? Asa se pare ca to esti PROASTA.
La pamant!
O fi buna dar e orice altceva nu salata de boeuf.
Vai mama ei de traducere! Daca o faci cu carne de pui nu mai e " salata boeuf" ci "salata a la russe cu pui"! Nu prea inteleg ce cauta boiaua de ardei iute aici si de cand se pun masline verzi in salata boeuf? P.S. Nu este indicat sa se dea carnea prin masina de tocat pentru ca iese un terci de carne care nu se mai simte in salata, cel mai bine este sa fie tocata marunt cu cutitul.
Reteta clasica romaneasca.
Ingrediente:
Carne de vita ori piept de pui (cantitatea de carne trebuie să fie aproximativ 40% din cantitatea totală de salată)
3-4 morcovi mari
2 rădăcini mari de pătrunjel
5-6 cartofi
1 ţelină
1 borcan mare de castraveţi muraţi
500 g maioneză
sare
piper
muştar
Mod de preparare:
După ce ai fiert carnea şi legumele cu puţină sare în apă, le scoţi din apă şi pui totul deoparte într-un castron.
Până se răcesc acestea, taie castraveţii cubuleţe si stoarce-i bine în pumn, apoi aşază-i într-un lighean. Tot de aceeaşi mărime taie şi restul legumelor, tot cubuleţe. La final, dai carnea de pui prin maşina de tocat şi apoi carnea tocată o adaugi la legumele deja tăiate.
Adaugă sarea, piperul şi câteva linguri de muştar. Lasă totul deoparte şi prepară 500 g de maioneză. Pune în salată 3/4 din maioneză şi amestecă. După ce s-a omogenizat toată compoziţia, poţi aranja totul pe platouri, iar cu ultimul sfert de maioneză rămas şi cu alte legume decorează salata.
Completa,f.buna