Morcovii,telina,albitura,marul se spala , se curata de coaja si se taie in doua,trei bucati in functie de marime si se fierb alaturi de cartofii spalati foarte bine intr-o oala mai mare.Folosesc intotdeauna oala sub presiune.
Dupa ce au fiert si s-au racit,cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cubulete mici.La fel se procedeaza si cu celelalte legume si se amesteca mazarea ,cu gogosarii si castraveciorii taiati cubulete.
Se adauga mustarul,sare,piper,cimbru,maioneza dupa gust si se amesteca usor. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa imaginatia si rabdarea dvs.
Boeuf (bœuf) = 'carne de vita' deci de unde 'de post' ??? Corect ar fi fost salata a la russe (fara ou, daca se dorea de post). Multi urechisti, putini ginditori...
"Salata boeuf" fara boeuf (carne de vita). Mai degraba e o salata de legume fara maioneza adevarata si fara gust, eu as astepta mai bine sa treaca postul.
Comentarii:
Este super aceasta reteta
Boeuf (bœuf) = 'carne de vita' deci de unde 'de post' ???
Corect ar fi fost salata a la russe (fara ou, daca se dorea de post).
Multi urechisti, putini ginditori...
Da ce inseamna ,, albitură " ????
Foarte gustoasa !multumesc !
Eu nu mai astept sa treaca prostul si pun in ea rasol de vita si maioneza adevarata!
F.buna
Pai e salata a la russe, ca nu mai are beuf(asa zic francezii la carnea de vita!)...
ASA AI botezat-o TU? "Salata de boeuf"? nu era mai simplu sa-i spui salata de legume ?
"Salata boeuf" fara boeuf (carne de vita). Mai degraba e o salata de legume fara maioneza adevarata si fara gust, eu as astepta mai bine sa treaca postul.
Gustos