Untisorul este o planta care apare in aceasta perioada, cu frunze rotunde si carnoase.
Este foarte buna mai ales pentru salate, dar si in ciorbe sau mancaruri, avand o multime de proprietati: contine vitaminele C si E, saruri minerale, acid folic, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la circulatia sanguina.
Spalam bine frunzele de untisor, si le rupem cat mai scurt coditele. Taiem restul legumelor, le amestecam intr-un bol impreuna cu untisorul, sarea, otetul si uleiul.
Pe deasupra asezam bilele de mozzarela, stropim cu cateva picaturi de otet si salata este gata! Caloriile nu sunt multe, vreo 80 la 100 de grame, adica in jur de 400 la o portie.
Comentarii:
Untisor sau grausor, e bun primăvara în lunile martie-aprilie.
După ce apar florile devine toxic.
Cum se mai numeste planta ? Untisor intr-o zona oarecare, denumirea latina care este ??
Da' uleiul de măsline de la care producător?