Salata de untisor / creson
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- Cresonul, o planta mai putin cunoscuta de cei tineri, dar mult intrebuintata de bunicii si parintii nostri, nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia de primavara.
- Planta este bogata in vitamine, in caroten si este indicata in afectiuni ale aparatului respirator, pentru regenerare celulara si mai ales diabeticilor.
- Pietele de la noi sunt pline de creson salbatic, vandut la suprapret de micii "intreprinzatori" care muncesc din plin la culesul lui din padure... deh, munca doare. E ciudat sa vezi ca o legatura de patrunjel e mai ieftin decat o planta pe care o poti culege cu sacii din paduricile din jurul Bucurestiului.
- Salata este foarte simplu de preparat, odata ce s-a incheiat treaba cea mai piguloasa : spalatul si desprinderea frunzelor de pe codite. Mie imi place sa le las intregi, netocate.
- Morcovul se da pe razatoarea mare, se adauga frunzele bine scurse de apa, susanul, nuca si apoi se asezoneaza dupa gust cu sare, ulei si zeama de lamaie . Eu am pus doua linguri de ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie dar fiecare este liber sa le combine dupa inspiratia de moment.
- Inainte de servire, se mai lasa circa 10 minute sa se intreapatrunda aromele.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
:)Multumesc! Excelenta!
Punctează această reţetă