Fish cakes (chiftele de peste)
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
-
Sandvișuri turcești cu chiftele köfte
-
Chiftele moi și gustoase
-
Tajine cu chiftele
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Cand sunt gata se lasa la racit ca apoi sa-i pasam ca pentru piure.
Patrunjelul se toaca marunt iat tonul se scurge de zeama (ulei sau suc propriu).
Feliile de paine le-am maruntit la robot pana s-au facut frimituri.
Cartofii se paseaza si peste ei adaugam pestele maruntit, arpagicul (sau ceapa verde) si patrunjelul.
Cand toate ingredientele s-au amestecat bine se formeaza ca niste chiftele mai mari.Apoi se dau prin oul batut si frimiturile de paine.
Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
Se pot servi cu salata sau simple.Noi le serveam cu cartofi prajiti si salata chiar daca mancam practic cartofi cu cartofi :D.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
02/10/2015
Reteta originala se numeste croquete de peste !,nu se pune piine ci numai cartofi !in rest ....e bine !! se modeleaza in forma de mici !
am gătit această rețetă
Elena,
14/10/2020
Nu cred ca se mai poate praji ceea ce a fost congelat, conservat... Cu peste proaspat e altceva. Din 3 cutii de peste (ton, macrou, sprot afumat) scurse dai la blenderbucatile cu unt, pesmet, lamaie si ai o pasta de peste excelenta. Ornezi cu masline ...
22/02/2012
Pentru cei care nu servesc prajeli o varianta buna ar fi pragatirea si gratinarea la cuptor.