Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Cand sunt gata se lasa la racit ca apoi sa-i pasam ca pentru piure. Patrunjelul se toaca marunt iat tonul se scurge de zeama (ulei sau suc propriu). Feliile de paine le-am maruntit la robot pana s-au facut frimituri. Cartofii se paseaza si peste ei adaugam pestele maruntit, arpagicul (sau ceapa verde) si patrunjelul. Cand toate ingredientele s-au amestecat bine se formeaza ca niste chiftele mai mari.Apoi se dau prin oul batut si frimiturile de paine. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se pot servi cu salata sau simple.Noi le serveam cu cartofi prajiti si salata chiar daca mancam practic cartofi cu cartofi :D.
Nu cred ca se mai poate praji ceea ce a fost congelat, conservat... Cu peste proaspat e altceva. Din 3 cutii de peste (ton, macrou, sprot afumat) scurse dai la blenderbucatile cu unt, pesmet, lamaie si ai o pasta de peste excelenta. Ornezi cu masline ...
Comentarii:
Reteta originala se numeste croquete de peste !,nu se pune piine ci numai cartofi !in rest ....e bine !! se modeleaza in forma de mici !
Nu cred ca se mai poate praji ceea ce a fost congelat, conservat... Cu peste proaspat e altceva. Din 3 cutii de peste (ton, macrou, sprot afumat) scurse dai la blenderbucatile cu unt, pesmet, lamaie si ai o pasta de peste excelenta. Ornezi cu masline ...
Poate nu stiti ce sunt alea chiftele de peste!!
In loc de paine poate pezmet si mai poate fi imbunatatita
Cartofi cu paine?
Excelent!
Pentru cei care nu servesc prajeli o varianta buna ar fi pragatirea si gratinarea la cuptor.
Super de post