Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare, boia de ardei, patrunjelul verde tocat, usturoiul taiat fin sau presat si cartofii dati pe razatoarea cu gauri mici.Se amesteca bine. Se ia cu o lingurita din compozitie si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, unele langa altele, neanghesuite; se da tava la cuptor, la foc mic, unde se lasa aproximativ 30 minute, apoi dupa ce au prins crusta la suprafata, chiftelele se intorc si se mai lasa 30 minute.
Pe langa faptul ca sunt deosebit de delicioase sunt si sanatoase prin faptul ca nu sunt prajite in ulei. La fel de gustoase sunt si facute din carne de pui sau de curcan. Reteta pentru cei cu dieta
In vederea scaderii colesterolului, acest mod de a gati este excelent. eu pun si putina tarate de ovaz si le asez pe hartie de copt, fara sa ung tava cu ulei.
Comentarii (31):
Si daca am cuptor electric Ce inseamna foc mic :(
Pe langa faptul ca sunt deosebit de delicioase sunt si sanatoase prin faptul ca nu sunt prajite in ulei.
La fel de gustoase sunt si facute din carne de pui sau de curcan.
Reteta pentru cei cu dieta
Bun
Foarte buna reteta,ca la mama acasa!Tocmai am facut cateva chiftelute,delicioase!!!
Nu aplicati la creditta...nu exista. La reteta eu adaug mult marar si un varf de cutit de bicarbonat....Sa aveti pofte!
Foarte gustoase in urma prajirii la cuptor
De ce cartofi,oul leaga, oricum, interesant:)
In vederea scaderii colesterolului, acest mod de a gati este excelent. eu pun si putina tarate de ovaz si le asez pe hartie de copt, fara sa ung tava cu ulei.
Buna ideea cu cuptorul!
F.bune ,gustoase