Am dat pe razatoarea mare dovleceii.I-am lasat la scurs dar i-am mai si stors de 2 ori.Este foarte important sa fie bine storsi caci altfel se cam imprastie prin tigaie. Branza de asemenea am ras-o pe razatoarea mare si am adaugat-o peste dovleci.Urmeaza ouale intregi, pesmetul, bicarbonatul, faina, sarea si piperul.Daca mai trebuie faina puteti sa mai adaugati...consistenta trebuie sa fie ca a unei smantani groase. Intr-o tigaie incingem uleiul bine si adaugam compozitia cu lingura.Se prajesc pana se rumenesc bine.Am citit intr-o revista acum mai multi ani la reteta aceasta cum cineva servea langa chiftelutele de dovlecei un sos din iaurt sau smantana, marar si usturoi zdrobit.Am incercat si a fost foarte bun numai ca acum le-am mancat de cum le scoteam din tigaie......asa bune au fost.Pofta buna!
Merg foarte bine si fara branza, iar in compozitie pe langa bostanei se mai pune o ceapa potrivita, 4-5 catei de usturoi, marar, patrunjel, 2 oua, sare, piper dupa gust. Si se servesc cu un sos de rosii in amestec cu putin mustar, cateva picaturi de ulei de masline, o picatura de otet, un varf de lingurita de zahar, putin cimbru maruntit si putin piper(un soi de ketchup daca vreti ). Uleiul foarte bine incins in tigaie, alfel compozitia suge ulei si ies destul de necomestibili. Eu pun o astfel de chiftea pe o felie de paine, o ung cu sosul de rosii si mananc de-mi paraie maxilarul, sunt extraordinare! :))
Eu am preparat reteta dar la cuptor. Nu am pus bicarbonat si nici pesmet, dovleceii nu i-am mai scrurs (de ce sa arunc zeama care inseamna vitamine si minerale) si am pus faina mai multa. fac des aceasta reteta pe care o imbogatesc cu marar sau busuioc, daca am, Am uns o tava cu unt si am pus compozitia in cuptor pana s-a rumenit frumos, Este mai sanatoasa si se poate da si la bebelusi. Altfel, eu nu recomand deloc sa se dea copiilor si cu atat mai mult bebelusilor, orice prajit in ulei. sa nu uitam ca pana la 3 ani ficatul copiilor nu este inca dezvoltat si orice agresiune la aceasta varsta va avea repercursiuni mai tarziu.
Dac amesteci bine compozitia nu mai trebuie bicarbonat de sodium,nu toata lumea suporta bicarbonatul,mai da si arsuri la stomac,in rest totul este foarte gustos.Imi place mult aceasta reteta!
Comentarii (78):
Ok
Excelent
Merg foarte bine si fara branza, iar in compozitie pe langa bostanei se mai pune o ceapa potrivita, 4-5 catei de usturoi, marar, patrunjel, 2 oua, sare, piper dupa gust. Si se servesc cu un sos de rosii in amestec cu putin mustar, cateva picaturi de ulei de masline, o picatura de otet, un varf de lingurita de zahar, putin cimbru maruntit si putin piper(un soi de ketchup daca vreti ). Uleiul foarte bine incins in tigaie, alfel compozitia suge ulei si ies destul de necomestibili. Eu pun o astfel de chiftea pe o felie de paine, o ung cu sosul de rosii si mananc de-mi paraie maxilarul, sunt extraordinare! :))
Eu am preparat reteta dar la cuptor. Nu am pus bicarbonat si nici pesmet, dovleceii nu i-am mai scrurs (de ce sa arunc zeama care inseamna vitamine si minerale) si am pus faina mai multa. fac des aceasta reteta pe care o imbogatesc cu marar sau busuioc, daca am, Am uns o tava cu unt si am pus compozitia in cuptor pana s-a rumenit frumos, Este mai sanatoasa si se poate da si la bebelusi. Altfel, eu nu recomand deloc sa se dea copiilor si cu atat mai mult bebelusilor, orice prajit in ulei. sa nu uitam ca pana la 3 ani ficatul copiilor nu este inca dezvoltat si orice agresiune la aceasta varsta va avea repercursiuni mai tarziu.
Sunt foarte gustoase!!!!!!
Buna, ce pot sa zic :/
Super
Dac amesteci bine compozitia nu mai trebuie bicarbonat de sodium,nu toata lumea suporta bicarbonatul,mai da si arsuri la stomac,in rest totul este foarte gustos.Imi place mult aceasta reteta!
Am incerat si eu, sunt f.bune.
Nu cred ca ar strica si putin usturoi, un catel doi acolo. Ce spuneti?