1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa! 2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;
3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii! 4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!
5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!
Asta e clasica placinta cu branza. Burek este un aperitiv arab care se pregateste dintr-un aluat faut in casa, sunt placintele individuale care se prajesc in ulei. S-ar putea face si din foi de placinta, adaptare romaneasca, dar se fac individual, se impacheteaza si se prajesc in ulei. Coapte in cuptor nu mai sunt burek...mai documentati-va cand transmiteti retete straine.
Comentarii (19):
Am facut-o acum. Este cea mai buna placinta pe care am mancat-o. Mulțumesc pentru reteta!
Fantastica !
E f buna aceasta reteta si usor de pregatit !
Excelenta
Foarte bun
F,gustoasa
Un fel de placinta !!!
CRED CA ESTE FOARTE BUNA, DAR CAM SCUMPA, CRED
Asta e clasica placinta cu branza. Burek este un aperitiv arab care se pregateste dintr-un aluat faut in casa, sunt placintele individuale care se prajesc in ulei. S-ar putea face si din foi de placinta, adaptare romaneasca, dar se fac individual, se impacheteaza si se prajesc in ulei. Coapte in cuptor nu mai sunt burek...mai documentati-va cand transmiteti retete straine.
Imi place.