Burek cu branza

Antreuri
4 porții
Ușor
1 oră

Ingrediente

4

pentru finisare :

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min
  • 1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
    2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;

    3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
    4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!

    5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!
AAlinutza1983

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
17/06/2023

Am facut-o acum. Este cea mai buna placinta pe care am mancat-o. Mulțumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
costi1960, 19/05/2015

Fantastica !

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/05/2015

E f buna aceasta reteta si usor de pregatit !

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
14/05/2015

Excelenta

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
16/05/2015

Foarte bun

(0) (0) abuz
14/05/2015

F,gustoasa

(0) (0) abuz
14/05/2015

Un fel de placinta !!!

(0) (0) abuz
14/05/2015

CRED CA ESTE FOARTE BUNA, DAR CAM SCUMPA, CRED

(0) (1) abuz
14/05/2015

Asta e clasica placinta cu branza. Burek este un aperitiv arab care se pregateste dintr-un aluat faut in casa, sunt placintele individuale care se prajesc in ulei. S-ar putea face si din foi de placinta, adaptare romaneasca, dar se fac individual, se impacheteaza si se prajesc in ulei. Coapte in cuptor nu mai sunt burek...mai documentati-va cand transmiteti retete straine.

(2) (0) abuz
14/05/2015

Imi place.

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2