1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit. 2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avnd deasupra foi de placinta- a rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne! 3. Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona ( ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala....si cam asta e tot!
4. Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora - observam cand se rumenste ca e gata! 5. Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.
Hai ca m-a dat gata descrierea copy/paste in engleza, dar nu reusesc sa ghicesc ce a dorit sa exprime cea/cel care a comis-o ! Nu are nicio relevanta, nu contrazice si nici nu completeaza reteta oferita de Alinutza.
Placinta cu carne,placinta cu branza,placinta cu mere,dovleac,etc.,.de zeci de ani se afla in bucataria romaneasca. .Imi este foarte greu sa inteleg insa snobismul vocabularului, daca nu este englezesc,este turcesc,etc
Börek (Turkish pronunciation: [bøˈɾek]; also burek and other variants) is a family of baked filled pastries made of a thin flaky dough known as phyllo (or yufka), found in the cuisines of the former Ottoman Empire. A börek may be prepared in a large pan and cut into portions after baking, or as individual pastries. The top of the börek is often sprinkled with sesame seeds.
Comentarii (24):
Am gatit aceasta reteta si este intradevar buna.
Hai ca m-a dat gata descrierea copy/paste in engleza, dar nu reusesc sa ghicesc ce a dorit sa exprime cea/cel care a comis-o ! Nu are nicio relevanta, nu contrazice si nici nu completeaza reteta oferita de Alinutza.
Ciupercile adauga un plus de savoare unei asemena placinte. Incercati la calirea cepei si a morcovului sa adaugati cateva ciuperci feliate! Merita!
Buna idee
Rapida ,gustoasa!!
Placinta cu carne,placinta cu branza,placinta cu mere,dovleac,etc.,.de zeci de ani se afla in bucataria romaneasca. .Imi este foarte greu sa inteleg insa snobismul vocabularului, daca nu este englezesc,este turcesc,etc
Börek (Turkish pronunciation: [bøˈɾek]; also burek and other variants) is a family of baked filled pastries made of a thin flaky dough known as phyllo (or yufka), found in the cuisines of the former Ottoman Empire. A börek may be prepared in a large pan and cut into portions after baking, or as individual pastries. The top of the börek is often sprinkled with sesame seeds.
Al dracu'de buna! yam-yam.
F.buna
Nu am facut-o pìna acum,dar sunt sigura ca este foarte buna.o idee pt. un aperiv cina.complimenti.