In food-processor se pun frunzele de busuioc rupte bucatele, semintele de pin, nucile macadamia tocate putin si usturoiul taiat feliute sau taiat marunt. Se mixeaza putin, apoi se adauga uleiul de masline, sarea si sucul de masline si se mixeaza bine.
Pasta rezultata - daca nu se foloseste imediat - se pune in borcanele astfel incat sa nu ramana spatii libere. Deasupra pastei se toarna ulei de masline si se pastreaza la frigider cateva zile - nu prea multe In functie de marimea "tocatorului" se poate face o data toata cantitatea.
Recipientul ap. meu nu este insa asa de incapator asa ca a impartit in doua cantitatile si le-am tocat / mixat pe rand pana au devenit aproape ca o pasta. Imi place mult aceasta pesto, dar nu cu foarte mult ulei dupa cum ati observat am folosit mai putin decat ar avea probabil reteta "traditionala" oricum dupa ce-l pun in borcanele ii torn deasupra ulei de masline pt. mine este de ajuns Bineinteles ca se mai poate adauga inca vreo 100~150ml de ulei de masline atunci cand se mixeaza pentru a rezulta o pasta mai cremoasa.