Roscon de reyes
Ingrediente
8
Pentru uns deasupra:
Pentru orant :
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se pune faina intr-un bol , se face gaura in mijloc si se pun ouale , mierea , drojdia,zaharul, coaja de portocala si de lamaie rasa , sarea, si untul.
- Apa calduta se toarna peste ingredientele puse in faina si se incepe sa se framante pana devine un aluat elastic care in momentul cand se intinde nu se rupe.
- Se lasa la dospit acoperit cu un prosop curat timp de o ora . Aluatul in acest timp isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit se tapeteaza masa de lucru cu faina , se imparte aluatul dospit in doua pentru ca se fac doua roscoane .
- Se face o bila mare in care se face o gaura in mijloc. Se mareste gaura pana i se da forma de cerc.
- Se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit timp de aprox 30 minute.
- Se unge cu ou batut , se aseaza migdalele, zaharul presarat si fructele confitate si se coace in cuptor la 180 grade timp de 25 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă