Se pregatesc boarcanele, de preferabil sa fie vase de sticla. Florile de soc se scutura bine si se clatesc cu apa. Una din lamai va fi feliata si de aceea trebuie spalata foare bine coaja.
Se adauga intr-un vas de 3 litri aproximativ 200g de miere de albine.
Se adauga zeama de la o lamaie si de la o portocala. Cealalta lamaie se taie felii subtiri si se adauga in borcan.
Mierea impreuna cu zeama de la lamaie, portocala si lamaia taiata felii se agita puternic in vas pana la dizolvare.
Se completeaza cu apa lasand cam de o mana pana se umple vasul si se amesteca iar puternic.
Se adauga florile de soc dupa care se completeaza cu apa pana se umple vasul. Se mai adauga 5-6 boabe de orez pentru a iesi putin sifonata.
La final vasul se acopera cu o farfurie sau un capac (foarte putin strans) si se lasa la lumina (pe balcon) intre 1-2 zile. Aici timpul e in functie de cum place fiecaruia, mai acidulata/fermentata, ... Personal nu-mi place cand da foarte tare in fermentatie, de asta am spus 1-2 zile. Unii adauga 5-10g de drojdie pentru o fermentare mai rapida. Compozitia trebuie amestecata de 2, 3 ori pe zi. Dupa 1-2 zile, bautura se strecoara si se pune tot in vase de sticla la rece.
Daca nu e suficient de cald pentru a se produce fermentatia, va recomad sa puneti foarte putina drojdie proaspata, intre 5 si 10g. Cu drojdie, in 24 ore, ar trebui sa fie gata pentru consum.
Comentarii:
Racoritoare
Foarte buna ...
Super reteta !