Petitchef

Socată cu lămâie, portocală și miere de albine

Băutura răcoritoare în perioada florilor de soc

Băutură
12 porții
30 min
Foarte ușor
69 Kcal

Ingrediente

12

Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:

Preparare

  • Se pregatesc boarcanele, de preferabil sa fie vase de sticla. Florile de soc se scutura bine si se clatesc cu apa. Una din lamai va fi feliata si de aceea trebuie spalata foare bine coaja.
  • Se adauga intr-un vas de 3 litri aproximativ 200g de miere de albine.
  • Se adauga zeama de la o lamaie si de la o portocala. Cealalta lamaie se taie felii subtiri si se adauga in borcan.
  • Mierea impreuna cu zeama de la lamaie, portocala si lamaia taiata felii se agita puternic in vas pana la dizolvare.
  • Se completeaza cu apa lasand cam de o mana pana se umple vasul si se amesteca iar puternic.
  • Se adauga florile de soc dupa care se completeaza cu apa pana se umple vasul.
    Se mai adauga 5-6 boabe de orez pentru a iesi putin sifonata.
  • Etapa 7 - Socată cu lămâie, portocală și miere de albine
    La final vasul se acopera cu o farfurie sau un capac (foarte putin strans) si se lasa la lumina (pe balcon) intre 1-2 zile. Aici timpul e in functie de cum place fiecaruia, mai acidulata/fermentata, ... Personal nu-mi place cand da foarte tare in fermentatie, de asta am spus 1-2 zile.
    Unii adauga 5-10g de drojdie pentru o fermentare mai rapida.
    Compozitia trebuie amestecata de 2, 3 ori pe zi.
    Dupa 1-2 zile, bautura se strecoara si se pune tot in vase de sticla la rece.

Observații:

Daca nu e suficient de cald pentru a se produce fermentatia, va recomad sa puneti foarte putina drojdie proaspata, intre 5 si 10g. Cu drojdie, in 24 ore, ar trebui sa fie gata pentru consum.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 69Kcal
  • Carbo: 15.9g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.4g
  • Fibre: 1.1g
  • Zahăr: 15g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 4
Informații nutriționale pentru 1 porție (308g)


Poze

Socată cu lămâie, portocală și miere de albine
Socată cu lămâie, portocală și miere de albine - poza 2
Socată cu lămâie, portocală și miere de albine - poza 3
Socată cu lămâie, portocală și miere de albine - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

17/06/2016

Racoritoare

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
04/06/2016

Foarte buna ...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
floric1978
floric1978, 12/06/2017

Super reteta !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Halloumi cu miere la air fryer
Halloumi cu miere la air fryer
2 porții
12 min
Foarte ușor
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează