Se amesteca maizena cu pesmetul 2 linguri jumate de susan si se bate separat oul. Pulpele se curata de piele, se spala si se cresteaza din loc in loc. Se dau mai intai prin ou, apoi prin praful de pesmet cu susan si maizena si se pun intr-un vas de yena foarte bine uns cu unt. Pui sare si piper dupa gust. Dai la cuptorul preincalzit pana se rumenesc bine pulpele (eu le-am tinut 1h30 la 180 grade prima jumatate de ora si apoi la 200 de grade). La jumatatea timpului, le poti intoarce de pe o parte pe alta. Cu 10 min inainte de a le scoate, se unge fiecare pulpa cu o pensula de silicon inmuiata in 2 linguri de ulei cu o lingurita de boia si se mai presara restul de susan. Se servesc calde, in cazul de fata cu o garnitura de salata de cruditati. Pofta buna!
"se pun intr-un vas de yena"? De unde scoti asemenea monstruozitati? Corect se scrie Jena si se pronunta IENA, e numele unui oras din Germania unde se fabrica sticla termorezistenta. Mai da ce incultura vasta au unele...
Eu nu folosesc ou , amestec putin ulei de masline cu boia , sare , piper , cili , usturoi pisat , se poate adauga si mustar , dupa preferinta . Se amesteca bine pulpele cu aceasta compozitie si apoi se dau prin compozitia de pesmet si susan in care se pot pune si ierburi aromatice .
Comentarii:
Nu m-a dat pe spate reteta.
"se pun intr-un vas de yena"? De unde scoti asemenea monstruozitati? Corect se scrie Jena si se pronunta IENA, e numele unui oras din Germania unde se fabrica sticla termorezistenta. Mai da ce incultura vasta au unele...
Eu nu folosesc ou , amestec putin ulei de masline cu boia , sare , piper , cili , usturoi pisat , se poate adauga si mustar , dupa preferinta . Se amesteca bine pulpele cu aceasta compozitie si apoi se dau prin compozitia de pesmet si susan in care se pot pune si ierburi aromatice .
Maizena este amidonul alimentar ,la noi in tara...
Likkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
Am facut-o e super