In ciuda aspectului oarecum pretentios din poze, prajitura cu crema de capsuni si frisca este destul de simplu de preparat. Pentru poza am "decupat" prajitura cu ajutorul unui pahar, insa eu nu recomand nimanui sa faca asta - parca ca mi-a fost mai usor sa fac prajitura decat s-o scot mai apoi din pahar intacta pentru pozele retetei :)
Incepem prin a prepara blatul prajiturii cu crema de capsuni si frisca. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile si apoi adaugam pe rand cele patru linguri de zahar. Dupa ce am incorporat zaharul, adaugam pe rand fiecare galbenus si cele patru linguri de faina. Amestecam usor de jos in sus pentru a mentine pufoasa compozitia blatului prajiturii. Turnam compozitia in forma de tort si o introducem in cuptorul incins (blatul prajiturii se coace aproximativ 20-30 minute).
In timp ce se coace blatul, vom prepara crema de capsuni si frisca a prajiturii noastre. Spalam capsunile, le inlaturam coditele si le taiem pe jumatate. Punem intr-o cratita capsunile, adaugam patru linguri de zahar si punem cratita la foc. Lasam capsunile la foc mediu in jur de 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si crema incepe sa se lege putin.
Apoi luam crema de capsuni de pe foc, o punem peste frisca batuta si amestecam bine. Pentru mai multa siguranta, am adaugat si un pliculet de gelatina in crema de capsuni si frisca (preparam gelatina conform instructiunilor aflate pe ambalaj). Intindem apoi cat mai uniform pe blatul prajiturii crema de
Pentru glazura prajiturii cu crema de capsuni si frisca amestecam plicul de tort gelle cu doua linguri rase de zahar si adaugam 250 ml de apa (sau suc de fructe). Lasam glazura la foc cateva minute (fara insa a o fierbe). Turnam imediat glazura peste prajitura cu crema de capsuni si frisca si apoi o lasam sa stea peste noapte la frigider. Cu cat tinem prajitura mai mult timp la frigider, cu atat blatul acesteia se insiropeaza mai bine de la crema de capsuni si frisca.
Gluma !! tu nu zambesti deloc !!!