Prajitura cu frisca si rom

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

12

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Pentru insiropat:

Pentru ornat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se freaca untul cu zahar pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt .
  • Se coace intr-o tava intinsa , tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie, pe lungime, in 3 felii.
  • Aici, la Prajitura aromata cu crema din vin rosu, puteti vedea mai bine in ce consta inedita "tehnica" Puteti cladi prajitura si din 4 straturi, dar la mine capetii au iesit prea subtiri, asa ca a feliat cele mai frumoase felii...pe cele din mijloc oricum, nu cred ca aveam mari sanse s-o fac, fiindca Bogdi era cu ochii pe mine si gata de atac.
  • Se rupe in doua fiecare foita de gelatina si se inmoaie in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, puneti atata apa cat sa le acopere bine.
    Se da in fiert laptele cu zahar, si non, si vanilat. Se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se topeste. Se adauga romul si se lasa crema sa se raceasca. Se bat 300 ml. frisca si se adauga la crema.
  • Asamblarea prajiturii:
    Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara transparenta. Se aseaza cea mai frumoasa felie, croita dupa forma de chec . Felia aceasta va ajunge la final sus, asa ca e important sa o alegeti pe cea mai buna. Se insiropeaza felia de blat cu siropul caramel , si-apoi se unge cu gem de caise.
    Se adauga crema de frisca cu rom .
  • Nu uitati sa insiropati toate feliile de blat, incluziv pe acesta, ultimul, de sus...care la final va ajunge jos. Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi dimineata, cand se rastoarna pe un platou. Se desprinde cu grija folia.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Hmmm ce buna eeeeeeeeeee

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Prea de la tara

abuz

anonymous

Este frumoasa dar complicata

abuz

anonymous

Arata foarte bine dar e si foarte gustoasa

abuz