Petitchef

Prajitura cu frisca si rom

Desert
12 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

12

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Pentru insiropat:

Pentru ornat:

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se freaca untul cu zahar pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt .
  • Se coace intr-o tava intinsa , tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie, pe lungime, in 3 felii.
  • Aici, la Prajitura aromata cu crema din vin rosu, puteti vedea mai bine in ce consta inedita "tehnica" Puteti cladi prajitura si din 4 straturi, dar la mine capetii au iesit prea subtiri, asa ca a feliat cele mai frumoase felii...pe cele din mijloc oricum, nu cred ca aveam mari sanse s-o fac, fiindca Bogdi era cu ochii pe mine si gata de atac.
  • Se rupe in doua fiecare foita de gelatina si se inmoaie in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, puneti atata apa cat sa le acopere bine.
    Se da in fiert laptele cu zahar, si non, si vanilat. Se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se topeste. Se adauga romul si se lasa crema sa se raceasca. Se bat 300 ml. frisca si se adauga la crema.
  • Asamblarea prajiturii:
    Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara transparenta. Se aseaza cea mai frumoasa felie, croita dupa forma de chec . Felia aceasta va ajunge la final sus, asa ca e important sa o alegeti pe cea mai buna. Se insiropeaza felia de blat cu siropul caramel , si-apoi se unge cu gem de caise.
    Se adauga crema de frisca cu rom .
  • Nu uitati sa insiropati toate feliile de blat, incluziv pe acesta, ultimul, de sus...care la final va ajunge jos. Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi dimineata, cand se rastoarna pe un platou. Se desprinde cu grija folia.


Poze

Prajitura cu frisca si rom
Prajitura cu frisca si rom - poza 2
Prajitura cu frisca si rom - poza 3
Prajitura cu frisca si rom - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

05/09/2013

Hmmm ce buna eeeeeeeeeee

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2014

Prea de la tara

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Este frumoasa dar complicata

(0) (0) Abuz
26/06/2013

Arata foarte bine dar e si foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează