Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se freaca untul cu zahar pana devine cremos. Se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt .
Se coace intr-o tava intinsa , tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie, pe lungime, in 3 felii.
Aici, la Prajitura aromata cu crema din vin rosu, puteti vedea mai bine in ce consta inedita "tehnica" Puteti cladi prajitura si din 4 straturi, dar la mine capetii au iesit prea subtiri, asa ca a feliat cele mai frumoase felii...pe cele din mijloc oricum, nu cred ca aveam mari sanse s-o fac, fiindca Bogdi era cu ochii pe mine si gata de atac.
Se rupe in doua fiecare foita de gelatina si se inmoaie in apa rece. Daca folositi granule de gelatina, puneti atata apa cat sa le acopere bine. Se da in fiert laptele cu zahar, si non, si vanilat. Se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se topeste. Se adauga romul si se lasa crema sa se raceasca. Se bat 300 ml. frisca si se adauga la crema.
Asamblarea prajiturii: Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara transparenta. Se aseaza cea mai frumoasa felie, croita dupa forma de chec . Felia aceasta va ajunge la final sus, asa ca e important sa o alegeti pe cea mai buna. Se insiropeaza felia de blat cu siropul caramel , si-apoi se unge cu gem de caise. Se adauga crema de frisca cu rom .
Nu uitati sa insiropati toate feliile de blat, incluziv pe acesta, ultimul, de sus...care la final va ajunge jos. Se lasa prajitura la frigider pana a doua zi dimineata, cand se rastoarna pe un platou. Se desprinde cu grija folia.
Comentarii:
Hmmm ce buna eeeeeeeeeee
Prea de la tara
Este frumoasa dar complicata
Arata foarte bine dar e si foarte gustoasa