Pentru blat : Se bate albusul cu un praf de sare si cele 6 linguri de zahar,pana se intareste(bezea),apoi se adauga galbenusul zdrobit cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.
Aceasta compozitie se imparte in doua castronele;una ramane alba iar cealalta se amesteca usor cu lingura de cacaoa. Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt,apoi se toarna alternativ cate un rand subtire din fiecare culoare si se da la copt cca 15minut la foc potrivit.
Pentru crema : Se scoate prajitura de pe hartie,se taie in treibucati egale(pe lungimea dungilor) si se lasa sa se raceasca. Pregatim crema, mixand praful de crema cu laptele rece pana se intareste apoi adaugam si frisca lichica si mai mixam cam 2 minut. Fiecare parte de blat se ungr cu un strat de cremaapoi se suprapun una peste alta incercand sa aranjam culorile diferit.
Pentru glazura : Se prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu frisca lichida,pe flacara mica a aragazului,pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina in care adaugam la sfarsit praful de scortisoara.
Aceasta glazura se toarna calda deasupra prajiturii. Se da prajitura cel putin o ora la frigider,inainte de a se taia.
Comentarii:
O stiu si o pregatesc de 28 de ani,super buuuna.