Amestecati faina, sarea si apa si framantati. Puteti adauga apa sau faina asa incat sa iasa un aluat moale dar ferm. Lasati-l sa stea deoparte minim 10 minute.
Mai framantati un pic aluatul inainte de a-l prelucra. Impartiti-l in 6 bile. Luati una din bile, treceti-o bine prin faina si incepeti sa o intindeti sub forma de disc, ca la Chapati. Poate fi mai subtirica, cam de 1 mm.
Luati o pensula de prajituri si inmuiati-i varful usor in ulei. Ungeti jumatate din suprafata discului de aluat. Pliati cealalta jumatate deasupra partii unse. Rezulta un semicerc pe care il ungeti cu inca putin ulei doar pe o jumatate din el. Din nou pliati. Rezulta un triunghi cu baza usor rotunjita. Il puneti deoparte si faceti la fel cu celelalte cinci bile de aluat.
Luati un triunghi de aluat, treceti-l prin faina si intindeti-l sub ce forma doriti: triunghi, dreptunghi etc. Important e sa nu fie foarte subtire pentru ca Paratha va fi cam uscata. Grosimea ar trebui sa fie cam de 2 mm.
Puneti-o in tigaia de fonta deja bine incalzita. Lasati-o in tigaie cam 50 sec -1 min pana ce incepe sa se umfle si sa se schimbe la culoare. Atunci intoarceti-o. Mai tineti-o si pe partea asta inca 40-50 secunde. Daca doriti, puteti sa o mai intoarceti pe ambele fete inca o data daca va place o Paratha mai bine coapta si mai uscata. Timpul de coacere in tigaie variaza in functie de cat de groasa ati intins Paratha.
Luati Paratha coapta din tigaie si puneti-o intr-un cosulet pe o bucata de prosop de hartie. Ungeti-o usor cu putin ulei sau ghee topit (daca aveti) pe o singura parte (cea de deasupra). Faceti la fel si cu celelalte.
Comentarii:
Foarte buna! Bravo! Multumesc.
Am mancat in india
Painite de mare succes! Fara drojdie, dietetice. mie mi-au placut si o sa mai fac.