Bat bot ( paine marocana in tigaie)
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.96Euros€ (0.24€/porție)
Rețete inrudite
Chipsuri de paine pita - reteta expresa
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Amestecam drojdia cu apa calduta si 1 lingurita de zahar si o turnam peste faina amestecata cu 1 lingurita de sare.
- Framantam un aluat care va fi destul de moale.Mai puteti pudra putina faina daca e nevoie.Impartim in 8 bilute si le lasam sub un servet timp de 10 minute.Apoi le intindem cu degetele in cercuri de 1 cm de grosime.
- Daca le faceti mai subtiri e posbil sa nu se umfle foarte bine.Pudram masa cu faina si punem discurile de aluat,le acoperim cu un servet si le lasam la crescut cca 1 ora.
- Incingem o tigaie de teflon si fara sa o ungem cu nimic,punem painicile.Cand s-au umflat bine pe o parte le intoarcem.Le putem manca umplute cu branzeturi si salamuri,sau pur si simplu ca si paine.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 366Kcal
- Carbo: 73.4g
- Grăsimi: 1.4g
- Grăsimi sat.: 0.3g
- Proteine: 12.2g
- Fibre: 4g
- Zahăr: 3.7g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (171g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
24/07/2013
Noi romanii mai de varsta a ll-a,am crescut cu aceste painici care se faceau pe soba si le ziceam ,, turte ".