Amestecam drojdia cu apa calduta si 1 lingurita de zahar si o turnam peste faina amestecata cu 1 lingurita de sare.
Framantam un aluat care va fi destul de moale.Mai puteti pudra putina faina daca e nevoie.Impartim in 8 bilute si le lasam sub un servet timp de 10 minute.Apoi le intindem cu degetele in cercuri de 1 cm de grosime.
Daca le faceti mai subtiri e posbil sa nu se umfle foarte bine.Pudram masa cu faina si punem discurile de aluat,le acoperim cu un servet si le lasam la crescut cca 1 ora.
Incingem o tigaie de teflon si fara sa o ungem cu nimic,punem painicile.Cand s-au umflat bine pe o parte le intoarcem.Le putem manca umplute cu branzeturi si salamuri,sau pur si simplu ca si paine.
Comentarii:
Noi romanii mai de varsta a ll-a,am crescut cu aceste painici care se faceau pe soba si le ziceam ,, turte ".