Chapati ( paine indiana)
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.34Euros€ (0.09€/porție)
Rețete inrudite
-
Pâine cu usturoi în stil stea
-
Pudding de paine
-
Paine cu usturoi si patrunjel
-
Pain cocotte - pâine în cratița de fontă emailată
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Cele doua tipuri de faina se cern intr-un castron impreuna cu sarea. Deasupra se toarna apa si uleiul, dupa care se amesteca componentele.
- Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina. Se framanta aluatul pentru cateva minute , dupa care se lasa la odihnit pentru 20-30 de minute.
- Aluatul se imparte in 4 bucati daca vreti sa le folositi pentru shaorma, iar daca nu, in 6.Se modeleaza fiecare bucata sub forma de bila, dupa care se aplatizeaza sub forma unui disc, subtire de 3-4 mm.
- Se prajesc intr-o tigaie goala, fara ulei pentru cate 1 minute de ambele parti, pana cand suprafata incepe sa faca bule si apar pete albe se partea inferioara.
- Se pastreaza calde infasurate intr-un prosop sau acoperite de un vas.Se consuma calde.
Din pacate, uitat sa le fotografiez si singure, cand sunt gata, deoarece luat cu pregatirea shaormei.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 320Kcal
- Carbo: 62.4g
- Grăsimi: 2g
- Grăsimi sat.: 0.3g
- Proteine: 10.5g
- Fibre: 3.5g
- Zahăr: 1.6g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (123g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!