Chapati ( paine indiana)

Aperitiv
Foarte ușor
1 oră
320 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.34 (0.09€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Cele doua tipuri de faina se cern intr-un castron impreuna cu sarea. Deasupra se toarna apa si uleiul, dupa care se amesteca componentele.
  • Dupa ce s-au incorporat ingredientele, se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina. Se framanta aluatul pentru cateva minute , dupa care se lasa la odihnit pentru 20-30 de minute.
  • Aluatul se imparte in 4 bucati daca vreti sa le folositi pentru shaorma, iar daca nu, in 6.Se modeleaza fiecare bucata sub forma de bila, dupa care se aplatizeaza sub forma unui disc, subtire de 3-4 mm.
  • Se prajesc intr-o tigaie goala, fara ulei pentru cate 1 minute de ambele parti, pana cand suprafata incepe sa faca bule si apar pete albe se partea inferioara.
  • Se pastreaza calde infasurate intr-un prosop sau acoperite de un vas.Se consuma calde.
    Din pacate, uitat sa le fotografiez si singure, cand sunt gata, deoarece luat cu pregatirea shaormei.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 320Kcal
  • Carbo: 62.4g
  • Grăsimi: 2g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 10.5g
  • Fibre: 3.5g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (123g)
RRozBonBon

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: