Paine taraneasca

Altele
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • A tot amanat sa scriu aceasta reteta, vroiam neaparat poze frumoase, pe masura painii. Inca nu a reusit asa ceva, fie painea se manca prea repede, fie taietura se incapatana sa iasa cum trebuie. Asa e si cu painea asta. A crestat-o o data, a crescut si s-a rotunjit. A insistat si a mai taiat-o o data. Si iar mi-a facut in ciuda.
  • A crestat si a treia oara. Dar tot ea a fost mai incapatanata. Asa ca a casapit-o bine pe final iar rezultatul e cam macel. Poate o sa inlocuiesc pozele la un moment dat, cu o surata mai oachesa dar era pacat sa ratez fix aceasta paine tinand cont cate a indurat din partea mea.
  • Sa nu ma lungesc cu vorba, modul de preparare este extrem de simplu folosind masina de paine : in cuva masini se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, cele doua tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia.
  • Ca la orice paine, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea , apa sau zaharul inainte de framantare.Masina se seteaza pe programul de paine normala, gramaj 1000g crusta dupa preferinta, se aseaza cuva si se porneste.
  • Cu circa 10 minute inainte de inceperea programului de coacere se unge painea cu apa folosind o pensula si se presara faina . Se cresteaza suprafata painii cu un cutit ascutit.
  • Dupa ce e gata, se lasa la racit pe un gratar metalic si apoi se serveste cu pofta. E grozava prajita dar nici proaspata nu e de lepadat.

Punctează această reţetă

Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Varza' chiar nici o femeie nu mai face painea framantata de mana'

abuz