Paine taraneasca
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Pâine arici umplută în stil tartiflette
-
Paine impletita aromata cu pesto
-
Pâine cu usturoi în stil stea
-
Paine cu usturoi si patrunjel
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- A tot amanat sa scriu aceasta reteta, vroiam neaparat poze frumoase, pe masura painii. Inca nu a reusit asa ceva, fie painea se manca prea repede, fie taietura se incapatana sa iasa cum trebuie. Asa e si cu painea asta. A crestat-o o data, a crescut si s-a rotunjit. A insistat si a mai taiat-o o data. Si iar mi-a facut in ciuda.
- A crestat si a treia oara. Dar tot ea a fost mai incapatanata. Asa ca a casapit-o bine pe final iar rezultatul e cam macel. Poate o sa inlocuiesc pozele la un moment dat, cu o surata mai oachesa dar era pacat sa ratez fix aceasta paine tinand cont cate a indurat din partea mea.
- Sa nu ma lungesc cu vorba, modul de preparare este extrem de simplu folosind masina de paine : in cuva masini se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, cele doua tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia.
- Ca la orice paine, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea , apa sau zaharul inainte de framantare.Masina se seteaza pe programul de paine normala, gramaj 1000g crusta dupa preferinta, se aseaza cuva si se porneste.
- Cu circa 10 minute inainte de inceperea programului de coacere se unge painea cu apa folosind o pensula si se presara faina . Se cresteaza suprafata painii cu un cutit ascutit.
- Dupa ce e gata, se lasa la racit pe un gratar metalic si apoi se serveste cu pofta. E grozava prajita dar nici proaspata nu e de lepadat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: