A tot amanat sa scriu aceasta reteta, vroiam neaparat poze frumoase, pe masura painii. Inca nu a reusit asa ceva, fie painea se manca prea repede, fie taietura se incapatana sa iasa cum trebuie. Asa e si cu painea asta. A crestat-o o data, a crescut si s-a rotunjit. A insistat si a mai taiat-o o data. Si iar mi-a facut in ciuda.
A crestat si a treia oara. Dar tot ea a fost mai incapatanata. Asa ca a casapit-o bine pe final iar rezultatul e cam macel. Poate o sa inlocuiesc pozele la un moment dat, cu o surata mai oachesa dar era pacat sa ratez fix aceasta paine tinand cont cate a indurat din partea mea.
Sa nu ma lungesc cu vorba, modul de preparare este extrem de simplu folosind masina de paine : in cuva masini se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, cele doua tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia.
Ca la orice paine, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea , apa sau zaharul inainte de framantare.Masina se seteaza pe programul de paine normala, gramaj 1000g crusta dupa preferinta, se aseaza cuva si se porneste.
Cu circa 10 minute inainte de inceperea programului de coacere se unge painea cu apa folosind o pensula si se presara faina . Se cresteaza suprafata painii cu un cutit ascutit.
Dupa ce e gata, se lasa la racit pe un gratar metalic si apoi se serveste cu pofta. E grozava prajita dar nici proaspata nu e de lepadat.
Comentarii:
Varza' chiar nici o femeie nu mai face painea framantata de mana'