Se adauga o lingurita de sare in faina si se amesteca. Se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pune peste faina, se framanta un aluat mai moale, cu apa calda. La framantat se pun doua linguri de ulei pentru ca painea sa fie mai pufoasa.
Se framanta timp de 15 minute. Framantatul are ca scop patrunderea unei cantitati de aer in aluat, care-l va ajuta la crescut. Aluatul se lasa la dospit timp de o ora, dupa care se imparte in doua si se puna la copt in forme unse cu ulei.
Se coace intai la foc mic, dupa care se face flacara mare si se lasa pana cand se rumeneste painea frumos. Se scoate din cuptor si se lasa invelita doua ore, cu un prosop curat.
Comentarii (14):
Super:)
Este super aceasta reteta
Multumesc,petitchef!Voi deveni o admiratoare a retetelor dumneavoastra
Care este temperatura de coacere?
Excelent! Simplu şi la obiect! Poftă bună!
Am sa incerc si eu
Da...cred ca voi incerca si eu aceasta reteta.
Ink astept s-o scot din cuptor , revin cu aprecierea apoi
E ceam mai rapida reteta
Multumim!
de dragobete ne-am saturat cu paine buna !
sanatate si dragoste !