Paine de casa simpla

Paine de casa simpla
Altele
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se adauga o lingurita de sare in faina si se amesteca. Se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pune peste faina, se framanta un aluat mai moale, cu apa calda. La framantat se pun doua linguri de ulei pentru ca painea sa fie mai pufoasa.
  • Se framanta timp de 15 minute. Framantatul are ca scop patrunderea unei cantitati de aer in aluat, care-l va ajuta la crescut. Aluatul se lasa la dospit timp de o ora, dupa care se imparte in doua si se puna la copt in forme unse cu ulei.
  • Se coace intai la foc mic, dupa care se face flacara mare si se lasa pana cand se rumeneste painea frumos. Se scoate din cuptor si se lasa invelita doua ore, cu un prosop curat.

Punctează această reţetă

MMrthomas

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super:)

am gătit această rețetă
abuz

tinq

Este super aceasta reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Multumesc,petitchef!Voi deveni o admiratoare a retetelor dumneavoastra

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Care este temperatura de coacere?

am gătit această rețetă
abuz

adicaloianu

Excelent! Simplu şi la obiect! Poftă bună!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am sa incerc si eu

abuz

anonymous

Da...cred ca voi incerca si eu aceasta reteta.

abuz

anonymous

Ink astept s-o scot din cuptor , revin cu aprecierea apoi

abuz

anonymous

E ceam mai rapida reteta

abuz

anonymous

Multumim!
de dragobete ne-am saturat cu paine buna !
sanatate si dragoste !

abuz
  • pagina 1 / 2