Paine de casa cu cereale
Paine de casa multicereale (by Oaky).
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Paine toast - de casa
-
Paine brioche fara unt, super pufoasa
-
Pâine arici umplută în stil tartiflette
-
Paine impletita aromata cu pesto
Preparare
Preparare1 oră
Gătire1 oră
- Se amesteca toata faina impreuna cu drojdia, 2 lingurite zahar, si se framanta cu apa calduta pentru activarea drojdiei
- Cand aluatul capata forma, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si sarea
- Se intinde o foaie groasa de aluat si pe mijloc se pun boabele de porumb si semintele de in.
- Se ruleaza ca un strudel si se framanta pentru a le incorpora
- Se lasa la crescuta 45-50 min
- Se intinde o foaie groasa, se taie in doua, se obtin 2 rulouri de aluat pe care le impletim.
- Se pune aluatul format in tava tapetata cu faina de porumb (tava ceramica, se poate folosi si hartie pergament)
- Painea/aluat, in tava, se unge cu ou si se presoara fulgi de ovaz pe ea,
- Se mai lasa la crescut 15 minute si se baga in cuptorul preincalzit la 180g
- Se coace aproximativ 50 min - 1ora
Observații
Se incerca cu o scobitoare. Daca nu se prinde aluatul atunci e gata.