Paine de casa cu cereale

Felul principal
Ușor
2 ore

Paine de casa multicereale (by Oaky).

Ingrediente

6

Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Se amesteca toata faina impreuna cu drojdia, 2 lingurite zahar, si se framanta cu apa calduta pentru activarea drojdiei
  • Cand aluatul capata forma, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si sarea
  • Se intinde o foaie groasa de aluat si pe mijloc se pun boabele de porumb si semintele de in.
  • Se ruleaza ca un strudel si se framanta pentru a le incorpora
  • Se lasa la crescuta 45-50 min
  • Se intinde o foaie groasa, se taie in doua, se obtin 2 rulouri de aluat pe care le impletim.
  • Se pune aluatul format in tava tapetata cu faina de porumb (tava ceramica, se poate folosi si hartie pergament)
  • Painea/aluat, in tava, se unge cu ou si se presoara fulgi de ovaz pe ea,
  • Se mai lasa la crescut 15 minute si se baga in cuptorul preincalzit la 180g
  • Se coace aproximativ 50 min - 1ora

Punctează această reţetă

Observații

Se incerca cu o scobitoare. Daca nu se prinde aluatul atunci e gata.

floric1978Floric1978

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

floric1978

floric1978

Incercati! Delicioasa.

abuz