Petitchef

Paine de casa

Altele
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul...Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi...

    Detalii suplimentare gasiti pe:
    www.gatindcumira.blogspot.com


Întrebări:




Comentarii (95):

Darina, 27/11/2020

Mi a ieșit super. Sunt ft încântată de rețetă ❤️

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Silvy, 22/11/2018

Nu eceva f f super...obisnuit!???

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
levrone, 12/10/2017

Am facut. A iesit excelent. Completari la reteta: eu am pus o lingura rasa de sare si a iesit bine. La cuptor nu am fost atent la obs si am lasat 15 min la foc max si 20 de min la foc mediu. A fost bataie pe ea in casa

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
16/04/2017

Reteta de jalnica....foarte sarata, s-a lipit de mana, am adaugat faina la greu si a ramas ca un bca.... Mira....ocupa-te de altceva!!!.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
07/09/2016

Foarte buna reteta. Recomand!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2015

Cea mai buna reteta de piine.Multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/09/2015

A iesit ca piatra.....nici nu a crescut,nici nimic...s-a intarit cumplit...am stricat faina si drojdia..

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
05/05/2015

Buna ... super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2015

Pacat ca reteta nu precizeaza o temperatura a cuptorului si un interval de timp precis.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/02/2015

Sa puneti in coca si chimion ,iar pe deasupra mac !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 10

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cum sa faci paine de casa – colectie de retete Cum sa faci paine de casa – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează