Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul...Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi...
Am facut. A iesit excelent. Completari la reteta: eu am pus o lingura rasa de sare si a iesit bine. La cuptor nu am fost atent la obs si am lasat 15 min la foc max si 20 de min la foc mediu. A fost bataie pe ea in casa
Comentarii (95):
Mi a ieșit super. Sunt ft încântată de rețetă ❤️
Nu eceva f f super...obisnuit!???
Am facut. A iesit excelent. Completari la reteta: eu am pus o lingura rasa de sare si a iesit bine. La cuptor nu am fost atent la obs si am lasat 15 min la foc max si 20 de min la foc mediu. A fost bataie pe ea in casa
Reteta de jalnica....foarte sarata, s-a lipit de mana, am adaugat faina la greu si a ramas ca un bca.... Mira....ocupa-te de altceva!!!.
Foarte buna reteta. Recomand!
Cea mai buna reteta de piine.Multumesc
A iesit ca piatra.....nici nu a crescut,nici nimic...s-a intarit cumplit...am stricat faina si drojdia..
Buna ... super
Pacat ca reteta nu precizeaza o temperatura a cuptorului si un interval de timp precis.
Sa puneti in coca si chimion ,iar pe deasupra mac !