Petitchef

Paine de casa

Altele
2 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

2
Cost estimat: 2.16 (1.08€/porție)

Preparare

  • Intr-un castron se pune toata faina si in mijloc se face o adancitura si se pune drojdia, putina apa si putina faina. Se amesteca usor si se lasa aproximativ 15 minute pana cand drojdia incepe sa lucreze si se umfla putin. Dupa aceasta se pune restul de apa, sarea si o lingura de ulei se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina. Se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete. Se pune aluatul la dospit si se cresteaza in mijloc ca sa poata creste iar pe deasupra puneti faina pentru ca aluatul sa nu prinda pojghita. Se lasa la dospit aproximativ 50 de minute pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Apoi, pe masa tapetata cu faina se scoate aluatul din castron si se imparte in doua se framanta putin si preagtim aluatul pentru tava in care va fi pus. Se pune pe tava (in cazul meu in tavile de cozonac) si le lasa inca vreo 10 -15 minute sa creasca. Intre timp incalzim cuptorul la 170 grade si dupa ce au crescut painicile noastre din tava se dau la cuptor pana se rumenesc bine! Imediat ce se scot de la cuptor se scot si din tavi si se uda cu putina apa deasupra, apoi se invelesc intr-un stergar pana se racesc.


Poze

Paine de casa
Paine de casa - poza 2
Paine de casa - poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

alexandrescu_j2013
alexandrescu_j2013, 02/06/2015

Am gătit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2014

Buna,usor de pregatit,imi place.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/09/2013

SI EU AM INCERCATO SI O IESIT PERFECT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2015

Cred ca nu trebuie adaugata toata apa odata ,dv spuneti in reteta 2-3 cani de apa calduta ,daca folosesc 3 cani ar putea iesi aluatul prea moale ,daca folosesc 2 cani ar putea iesi prea tare..trebuie precizata cantitatea de apa..2 sau 3 cani cu apa neaparat, daca a-ti gatit aceasta reteta .

(1) (0) Abuz
28/02/2015

Asta-i adevarata paine de casa

(0) (0) Abuz
12/01/2015

Multumim pentru reteta.O sa fac si eu neaparat piine de casa

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Ok

(0) (0) Abuz
06/02/2014

SUPER

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Acum o fabric

(0) (0) Abuz
24/11/2013

O reteta trditionala pe care am mai facuto si iasa de minune.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cum sa faci paine de casa – colectie de retete Cum sa faci paine de casa – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează