Pentru inceput punem ouale la fiert in apa cu sare si le lasam aproximativ 10 minute din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca. Daca vreti ca coaja oualor sa nu se crape, puneti ouale atunci cand apa este rece. Este foarte important sa fierbem ouale 10 minute pentru ca in acest caz avem nevoie de oua tari. Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, luam ouale de pe foc, scurgem apa de pe ele si turnam apa rece, si le mai lasam aproximativ zece minute sa se raceasca si daca se racesc se curata si mult mai usor de coaja. Dupa ce s-au racit curatam ouale si le taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit. Scoatem galbenusrile si le punem intr-un castron. Cu ajutorul unei furculite pasam galbenusrile apoi adaugam pateul, razuim prin razatoare ceapa si o lingura de maioneza dupa care mixam cu mixerul pana obtinem o pasta si o saram dupa gust. Cu aceasta pasta umplem albusurile si le ornam in functie de ce inspiratie avem. Eu am folosit pentru ochi boabe de piper, pentru nas ardei rosu iute, si pentru gura ardei rosu si le-am mai pus o ?cordeluta? de ceapa verde. Dupa ce le-am ornat, am pus intr-un platou maioneza pregatita ( pe care cred ca fiecare bucatareasa si nu numai stie sa o pregateasca) dupa care am asezat ouale. Se pun la frigider pentru minim o ora si apoi se pot servi.
Eu fac de sarbatori oua umolute,Deci 12oua sau cate doriti; fierb tare .tai de a lungul oul fiert tare ,scot galbenusurile si ,le zdrobesc cu furculita,pun o lingura de mustar,putni piper pisat ,pateu ficat porc Bucegi e mai fin,marar proaspat tocat fin nu exagerat,sare ,maioneza.Pun jumatatile de ou in vas de servit .Prepar un sos din maioneza,smantana normala CEVA MAI multisoara sa acopere ouale si sa nu fie prea rece, apoi mustar, Se amesteca sosul apoi,marar presarat deasipra sosului turnat peste oua .E un gust divin,combinatia este uluioare..
Eu fac sos pt aceste oua , maioneza și iaurt gras sare, piper, castraveți acri tăiați mărunt , ceapa tocata mărunt și mărar . Pun in vas acest sos și deasupra oualele .
Comentarii (20):
Eu fac de sarbatori oua umolute,Deci 12oua sau cate doriti; fierb tare .tai de a lungul oul fiert tare ,scot galbenusurile si ,le zdrobesc cu furculita,pun o lingura de mustar,putni piper pisat ,pateu ficat porc Bucegi e mai fin,marar proaspat tocat fin nu exagerat,sare ,maioneza.Pun jumatatile de ou in vas de servit .Prepar un sos din maioneza,smantana normala CEVA MAI multisoara sa acopere ouale si sa nu fie prea rece, apoi mustar, Se amesteca sosul apoi,marar presarat deasipra sosului turnat peste oua .E un gust divin,combinatia este uluioare..
Eu fac sos pt aceste oua , maioneza și iaurt gras sare, piper, castraveți acri tăiați mărunt , ceapa tocata mărunt și mărar . Pun in vas acest sos și deasupra oualele .
Foarte buna! Multumesc mult.
Simplu si gustos
Nu chiar bun
Execlente super gustoase
Delicios
Ok
Hhmmm
FOARTE BUNA!