Petitchef

Napolitana de casa

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se bat spuma cele 4 oua intr-un castron cu 300g de zahar, pana totul devine o spuma in care zaharul este dizolvat.
  • Intr-o cratita, pe foc, caramelizezi 300g si cele 2 linguri de miere, iar cand totul este caramelizat se adauga un pachet de unt, la temperatura camerei, care se incorporeaza in caramelul format. Ai grija ca toata aceasta operatiune sa o faci pe un foc micut.
  • Odata format acest sos de caramel adaugi crema ta spuma din oua cu zahar si amesteci bine de tot. Adaugi nucile macinate?sunt foarte gustoase daca le-ai prajit 1-2 min inainte, in cuptor! Ai mare grija cand prajesti nucile pentru ca se fac imediat si 1 minut in plus inseamna carbonizarea lor, asa ca nu depasi 3-4 minute in cuptorul incins deja.
  • Poti macina nucile in mixer, nu foarte marunte dar nici foarte mari. Amesteci bine de tot toata compozitia la foc mic, pana arata omogena si o pui in foi.
  • Tapeteaza o tava in care sa incapa foile de napolitana cu ceva folie de aluminiu, aseaza foia de baza, cu grilajul in jos, astfel incat tu sa poti intinde crema pe partea fina. Adaugi cealalta foaie si tot asa, ultimul start fiind foaie de napolitana evident.
  • Se acopera cu folie de aluminiu, se pune un tocator sau ceva mai greu peste ca sa tina foile lipite , se da la rece, prin vre-o camara, balcon ceva, si se poate taia a doua zi.
  • Crema caramel este una din cele mai bune creme de lins de pe cratita! Este usoara si poti deveni dependent de aceasta napolitana dar sa stiti ca pe cat e de usoara pe atat de plina de calorii este! Delicioasa dar ingrasa, asta ar trebui sa scrie pe eticheta napolitanei.


Poze

Napolitana de casa
Napolitana de casa - poza 2
Napolitana de casa - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

01/08/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Foarte bune explicatiile!!E usor de facut,dar dureaza la mine 30 de minute!!!

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
18/01/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
15/12/2012

Amintiri din copilarie excelenta idee

(0) (0) Abuz
16/03/2012

L

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Limonada de casa
Limonada de casa
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Spéculoos facuti in casa
Spéculoos facuti in casa
20 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ferrero rocher de casă
Ferrero rocher de casă
6 porții
6 h 20 m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Marshmallows de casa
Marshmallows de casa
6 porții
35 min
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează