Se bat spuma cele 4 oua intr-un castron cu 300g de zahar, pana totul devine o spuma in care zaharul este dizolvat.
Intr-o cratita, pe foc, caramelizezi 300g si cele 2 linguri de miere, iar cand totul este caramelizat se adauga un pachet de unt, la temperatura camerei, care se incorporeaza in caramelul format. Ai grija ca toata aceasta operatiune sa o faci pe un foc micut.
Odata format acest sos de caramel adaugi crema ta spuma din oua cu zahar si amesteci bine de tot. Adaugi nucile macinate?sunt foarte gustoase daca le-ai prajit 1-2 min inainte, in cuptor! Ai mare grija cand prajesti nucile pentru ca se fac imediat si 1 minut in plus inseamna carbonizarea lor, asa ca nu depasi 3-4 minute in cuptorul incins deja.
Poti macina nucile in mixer, nu foarte marunte dar nici foarte mari. Amesteci bine de tot toata compozitia la foc mic, pana arata omogena si o pui in foi.
Tapeteaza o tava in care sa incapa foile de napolitana cu ceva folie de aluminiu, aseaza foia de baza, cu grilajul in jos, astfel incat tu sa poti intinde crema pe partea fina. Adaugi cealalta foaie si tot asa, ultimul start fiind foaie de napolitana evident.
Se acopera cu folie de aluminiu, se pune un tocator sau ceva mai greu peste ca sa tina foile lipite , se da la rece, prin vre-o camara, balcon ceva, si se poate taia a doua zi.
Crema caramel este una din cele mai bune creme de lins de pe cratita! Este usoara si poti deveni dependent de aceasta napolitana dar sa stiti ca pe cat e de usoara pe atat de plina de calorii este! Delicioasa dar ingrasa, asta ar trebui sa scrie pe eticheta napolitanei.
Comentarii:
Foarte bune
Foarte bune explicatiile!!E usor de facut,dar dureaza la mine 30 de minute!!!
Excelent
Foarte buna
Amintiri din copilarie excelenta idee
L