Merdenele cu branza de burduf

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Grasimea se topeste, iar branza se sfarma.Se freaca drojdia cu zahar pana se lichefiaza si se adauga 100 ml lapte caldut si 150 g faina.Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de lapte, precum si restul de faina si sarea.Dupa ce s-a framantat bine, se lasa sa creasca 15 minute.
- Pe masa presarata cu faina se formeaza din aluat un sul mai gros, care se taie in 8 parti egale.
- Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi, cu grosimea de 3-4 mm, care se unge cu grasime topita si se ruleaza pe latura mai lunga.Capetele ruloului se innoada si se lasa sa creasca 30 de minute.
- Fiecare rulou se intinde intr-o forma rotunda cu grosimea de 1.5 cm.
- Pe jumatate de rondea se pune branza si se acopera cu cealalta jumatate, presandu-se ca marginile sa se lipeasca.
- Merdenelele se aseaza in tava si se ung cu grasime topita.
- Dupa ce au fost lasate sa creasca 15 minute, se coc la foc mijlociu 25-30 de minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă