Grasimea se topeste, iar branza se sfarma.Se freaca drojdia cu zahar pana se lichefiaza si se adauga 100 ml lapte caldut si 150 g faina.Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de lapte, precum si restul de faina si sarea.Dupa ce s-a framantat bine, se lasa sa creasca 15 minute.
Pe masa presarata cu faina se formeaza din aluat un sul mai gros, care se taie in 8 parti egale.
Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi, cu grosimea de 3-4 mm, care se unge cu grasime topita si se ruleaza pe latura mai lunga.Capetele ruloului se innoada si se lasa sa creasca 30 de minute.
Fiecare rulou se intinde intr-o forma rotunda cu grosimea de 1.5 cm.
Pe jumatate de rondea se pune branza si se acopera cu cealalta jumatate, presandu-se ca marginile sa se lipeasca.
Merdenelele se aseaza in tava si se ung cu grasime topita.
Dupa ce au fost lasate sa creasca 15 minute, se coc la foc mijlociu 25-30 de minute.