Nici nu va inchipuiti ce buni sunt melcisorii astia, glazura ii face chiar irezistibili:) la calorii nici nu ma gandesc, cred ca sunt o gramada…Sunt foarte buni, foarte dulci, foarte foarte foarte :)))
Sa-i incercati ca merita!
Am incalzit putin laptele pe aragaz, cat sa fie caldut, l-am varsat in cuva masinii de paine, am adaugat drojdia, am amestecat.
Am adaugat ouale batute, untul moale, zaharul, un praf de sare si faina(450 g).
Am pornit mdp pe functia aluat, si vazand ca aluatul e inca lipicios si moale am mai adaugat, in timp ce masina framanta, cam 5 linguri rase de faina, pana cand consistenta aluatului a fost ok, nu se lipea, si isi revenea la forma initiala cand presam cu degetul.
Am lasat aluatul sa creasca o ora, tot in cuva masinii.
Am presarat putina faina pe masa de lucru, am rasturnat aluatul, am uns sucitorul cu unt si am intins o foaie cam de 50 cm/40 cm.
Am uns foaia cu unt, apoi am presarat pe toata suprafata zaharul brun amestecat cu scortisoara.
Preincalzim cuptorul la 180-200 grade.
Am rulat, apoi am taiat cu ata rulouri de 4-5 cm grosime – nu se taie cu cutitul pentru ca se deformeaza rulourile. Procedeul cu ata e foarte simplu se pune ata sub aluat, pe unde am vrea sa facem taietura apoi unim capetele ca si cand am vrea sa facem un nod. Punem melcisorii obtinuti intr-o tava unsa cu ulei, la distanta unul de celalalt.
Coacem 10-15 minute, pana cand sunt rumeniti usor la suprafata.
Cat timp sunt la cuptor, mixam ingredientele pentru glazura, iar apoi vom unge melcisorii cat sunt fierbinti cu aceasta glazura absolut delicioasa.
Comentarii:
Deliciosi...