Melcisori cu scortisoara - cinnamon rolls
Nici nu va inchipuiti ce buni sunt melcisorii astia, glazura ii face chiar irezistibili:) la calorii nici nu ma gandesc, cred ca sunt o gramada…Sunt foarte buni, foarte dulci, foarte foarte foarte :))) Sa-i incercati ca merita!
Ingrediente
6
Umplutura:
Glazura:
Rețete inrudite
-
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
-
Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
-
Tartine cu crema de branza, pesto si rosii cherry
-
Cheesecake cu lapte condensat indulcit si gem de fructe rosii
Preparare
Preparare25 min
Gătire30 min
- Am incalzit putin laptele pe aragaz, cat sa fie caldut, l-am varsat in cuva masinii de paine, am adaugat drojdia, am amestecat.
- Am adaugat ouale batute, untul moale, zaharul, un praf de sare si faina(450 g).
- Am pornit mdp pe functia aluat, si vazand ca aluatul e inca lipicios si moale am mai adaugat, in timp ce masina framanta, cam 5 linguri rase de faina, pana cand consistenta aluatului a fost ok, nu se lipea, si isi revenea la forma initiala cand presam cu degetul.
- Am lasat aluatul sa creasca o ora, tot in cuva masinii.
- Am presarat putina faina pe masa de lucru, am rasturnat aluatul, am uns sucitorul cu unt si am intins o foaie cam de 50 cm/40 cm.
- Am uns foaia cu unt, apoi am presarat pe toata suprafata zaharul brun amestecat cu scortisoara.
- Preincalzim cuptorul la 180-200 grade.
- Am rulat, apoi am taiat cu ata rulouri de 4-5 cm grosime – nu se taie cu cutitul pentru ca se deformeaza rulourile. Procedeul cu ata e foarte simplu se pune ata sub aluat, pe unde am vrea sa facem taietura apoi unim capetele ca si cand am vrea sa facem un nod. Punem melcisorii obtinuti intr-o tava unsa cu ulei, la distanta unul de celalalt.
- Coacem 10-15 minute, pana cand sunt rumeniti usor la suprafata.
- Cat timp sunt la cuptor, mixam ingredientele pentru glazura, iar apoi vom unge melcisorii cat sunt fierbinti cu aceasta glazura absolut delicioasa.
Observații
http://silvia-unaalta.ro/2011/03/10/melcisori-cu-scortisoara-cinnamon-rolls/