Petitchef

Melcisori cu scortisoara - Cinnamon Rolls

Nici nu va inchipuiti ce buni sunt melcisorii astia, glazura ii face chiar irezistibili:) la calorii nici nu ma gandesc, cred ca sunt o gramada…Sunt foarte buni, foarte dulci, foarte foarte foarte :)))
Sa-i incercati ca merita!

Altele
6 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Umplutura:

Glazura:

Preparare

  • Am incalzit putin laptele pe aragaz, cat sa fie caldut, l-am varsat in cuva masinii de paine, am adaugat drojdia, am amestecat.
  • Am adaugat ouale batute, untul moale, zaharul, un praf de sare si faina(450 g).
  • Am pornit mdp pe functia aluat, si vazand ca aluatul e inca lipicios si moale am mai adaugat, in timp ce masina framanta, cam 5 linguri rase de faina, pana cand consistenta aluatului a fost ok, nu se lipea, si isi revenea la forma initiala cand presam cu degetul.
  • Am lasat aluatul sa creasca o ora, tot in cuva masinii.
  • Am presarat putina faina pe masa de lucru, am rasturnat aluatul, am uns sucitorul cu unt si am intins o foaie cam de 50 cm/40 cm.
  • Am uns foaia cu unt, apoi am presarat pe toata suprafata zaharul brun amestecat cu scortisoara.
  • Preincalzim cuptorul la 180-200 grade.
  • Am rulat, apoi am taiat cu ata rulouri de 4-5 cm grosime – nu se taie cu cutitul pentru ca se deformeaza rulourile. Procedeul cu ata e foarte simplu se pune ata sub aluat, pe unde am vrea sa facem taietura apoi unim capetele ca si cand am vrea sa facem un nod. Punem melcisorii obtinuti intr-o tava unsa cu ulei, la distanta unul de celalalt.
  • Coacem 10-15 minute, pana cand sunt rumeniti usor la suprafata.
  • Cat timp sunt la cuptor, mixam ingredientele pentru glazura, iar apoi vom unge melcisorii cat sunt fierbinti cu aceasta glazura absolut delicioasa.

Observații:

http://silvia-unaalta.ro/2011/03/10/melcisori-cu-scortisoara-cinnamon-rolls/



Poze

Melcisori cu scortisoara - Cinnamon Rolls
Melcisori cu scortisoara - Cinnamon Rolls - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/01/2015

Deliciosi...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
6 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Red velvet de halloween
Red velvet de halloween
10 porții
7 h 20 m
Dificil
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Soufle cu somon
Soufle cu somon
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Lemnul dulce - Scortisoara Lemnul dulce - Scortisoara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează