1.Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.
Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.
Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute, apoi testam cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il rasturnam pe un prosop umed ( peste care am pus deasemenea hartie de copt);rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza- astfel incat rulada isi va lua forma, si nu se va rupe! Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folositAlmette) cu mararul taiat marunt, branza feta, barnzica de vaci si ceapa. Potrivim de sare si piper si omogenizam.
Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.
Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
A doua zi portionam rulada, in felii mai groase. Reteta e preluata de pe Bucataras.ro, dar daca nu ma insel am mai vazut acum ceva timp si pe blogul Sara&Micky...
Comentarii:
Bun!
Osa incerc si eu cred ca este f. buna!
Foarte buna
Sper sa fie buna!
Buna di tat!
Buna de tot,,
Buna
Cautam de mult o rulada aperitiv si urmeaza sa o incerc.
Excelent