Maioneza fara ou
Ingrediente
3
Rețete inrudite
-
Maioneza fara ou
-
Maioneza perfecta!
-
Maioneză ușoară cu ouă fierte tari și fără ulei! perfectă atunci când nu poți mânca ouă crude!
-
Chec cu ciocolata si... maioneza
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
- Se amesteca faina cu putina apa rece, pana se dizolva bine de tot. Restul de apa se pune pe foc, si cand da in clocot se toarna amestecul de faina si se amesteca la fel ca la o budinca, pana se ingroasa.
- Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pune mustarul si zeama de lamaie, dupa gust, si se picura ulei, ca la orice maioneza. Se poate pune si putina apa minerala, daca la final maioneza e prea groasa.
- Pus si putin sofran, ca sa-i dea o culoare frumoasa.
E mai bine sa folosim ulei de floarea soarelui, si nu de masline, caci acesta din urma ii da o tenta verzuie maionezei. Se patsreaza la frigider. pus si niste iaurt peste, este mult mai gustoasa asa.