Intr-un castron se pune faina cu zaharul si drojdia si se amesteca. Apoi se pune un praf de sare si apa.
Sarea nu se pune la inceput pentru ca ea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia deoarece o impiedica apoi sa creasca. Se framanta un aluat moale si flexibil.
Se pune la crescut intr-un loc cal si se tine pana isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4-5 gogoloase si fiecare mingiuta se intinde intr-o foaie subtire.
Pntru un aspect rustic lasati lipia asa cum ati intins-o cu facletul, insa pentru un aspect mai finisat puneti o farfurie cu gura in jos pe foaie si taiati de jur imprejur pentru a obtine un cerc.
Se pun la copt intr-o tigaie de teflon fara pic de ulei. Se coc frumos pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bumbac.
Atunci cand se racesc se intaresc si exista 2 variante pentru a le muia la loc, una ar fi sa le incalziti atunci cand vvreti sa le serviti si ar doua ar fi sa le pastrati intr-o punga.
Se servesc cu diverse preparate din bucataria arabeasca: hummus, mutabbal, baba ganoush, tabbouleh.
Comentarii:
Excelent