Se amesteca drojdia, mierea si putina apa intr-un castronel pana cand se omogenizeaza si se lasa 5-10 minute pana cand incepe sa se umfle. Se pune faina in vasul de la mixer, sarea, uleiul, amestecul de drojdie si se amesteca, adaugand apa pana cand se desprinde de peretii bolului .
Este posibil sa folositi mai multa apa, sau mai putina. Se framanta 10 minute. Se formeaza coca intr-o minge, se unge coca si vasul cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic chiar pe coca sa impiedice uscarea, apoi se acopera cu un servet de bucatarie.
Se lasa intr-un loc caldut sa se ridice . A pus-o in cuptorul stins, si a durat 1 ora sa se tripleze in volum.
Se loveste odata cu pumnul coca, sa se desumfle, apoi pe o masa sau tocator cu faina, se imparte in 2, apoi fiecare jumatate in 2, pana cand obtineti 8 bucatele, care se formeaza bilute rotunde. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 20 minute.
Se intinde fiecare bucata foarte subtire, aproximativ cat dimensiunea tigaii.
Se incinge bine tigaia de tuci , se toarna 1 lingura de ulei si se sterge cu un servetel excesul .
Se transfera usor lipia de pe tocator in tigaie si se acopera cu capacul. Se coace 2 minute, se intoarce si tot acoperit, se mai coace 2 minute pe cealalta parte.
Se procedeaza la fel cu restul lipiilor, se coc acoperite, 2 minute pe fiecare parte, stergand tigaia cu putin ulei dupa fiecare lipie. Lipiile coapte se pun intr-un servet de bucatarie, acoperindu-se sa se pastreze calde.
Comentarii:
Super