Pus, faina, sarea, zaharul si uleiul intrun vas, adaugat drojdia topita in putin lapte caldut, apoi adaugat laptele si framantat pana cand obtiunt un aluat elastic, care nu se lipeste de maini/vas. Este bine sa nu puneti tot laptele deodata, ci incorporat cate putin, atat cat cere faina.
Lasat aluatul sa se odigneasca 5 minute, api impartit in 5 bucati. pus la incins o tigaie, fara ulei sau altceva. Pe masa presarata cu faina, intins o foaie foarte subtire, aproape transparenta din una din bucatile de aluat si copt rapid in tigaia incinsa . Nu trebuie tinute mult, doar cat sa se aureasca din loc in loc.
Se intorc repede cu o paleta se coc si pe cealalta parte, apoi se acopera cu un prosop. Cand s-au racit, se pun in punga de palstic pentru a ramane moi.
Comentarii (12):
Super!
Foarte bine dar la text mai trebuie editat pentruca sunt greseli de scriere.Fara suparare
Foarte tare!
Bune
Excellent!
Super
Multumesc!
Foarte bune!Am facut 30 si prietenii miau zis ca tare-s bune! Mersii mult!
Suuuuuuuuper reteta. Foarte simpla i rezultatul este fantastic. Multumesc!
O sa incerc si eu