Konafa sau knafeh

Altele
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Se unge tava cu o lingurita unt si apoi turmericul sau sofranul.Intr-o oala la foc mic puneti restul untului si amestecati impreuna cu kunafa atetntie nu prea mult sa se arda.
  • Se scoate din aceasta oala si se aseaza pe tava care urmeaza sa o bagam la cuptor.Acoperiti kunafa cu cascavalul. Acoperiti tava cu o folie de aluminu si puneti-o la cuptor pentru 20 de minute .
  • Cand este gata, rasturnati-o cu dosul in sus in farfurie , turnati siropul pe care l-ati preparat in pealabil si decorati cu alune, fistic, sau stafide.

Punctează această reţetă

UUaeFan

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Am folosit cea mai subtire fidea cu ou pe care am gasit-o si metoda de prajire de la caiaif (adica la cuptor direct - cuiburi de fidea stropite cu unt cu turmeric - BESTIALA
Merge si cu un cascaval sarat si picant - contrastul sarat dulce este savuros

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Incercati sa explicati pentru "muitorii de rand" ce este Konafa

abuz

anonymous

Trebuie sa fie f.b.

abuz

anonymous

De incercat

abuz

anonymous

Ce este Kunafa ? Nu am auzit această denumire.

abuz

anonymous

Dezastru nu se poate asa ceva
fara calitate numic nu se obtine iar cardamomul cu sofran este gresit trebuie sa sti despre turmeric exact unde sa l folosesti si cu ce alte incrediente
nu este ca la noi castraveti murati si atat
este totusi o reteta pretentioasa ---si atat---restul descoperiti voi---succes

abuz

anonymous

Puteai sa explici unele denumiri exotice, ca nu toti ne-am nascut asa invatati ca tine!

abuz
DIANA30

DIANA30

Ce este kunafa ?

abuz

cris_nedelcovici

Nu se intelege nimic!

abuz