Konafa sau knafeh
Ingrediente
Preparare
- Se unge tava cu o lingurita unt si apoi turmericul sau sofranul.Intr-o oala la foc mic puneti restul untului si amestecati impreuna cu kunafa atetntie nu prea mult sa se arda.
- Se scoate din aceasta oala si se aseaza pe tava care urmeaza sa o bagam la cuptor.Acoperiti kunafa cu cascavalul. Acoperiti tava cu o folie de aluminu si puneti-o la cuptor pentru 20 de minute .
- Cand este gata, rasturnati-o cu dosul in sus in farfurie , turnati siropul pe care l-ati preparat in pealabil si decorati cu alune, fistic, sau stafide.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Am folosit cea mai subtire fidea cu ou pe care am gasit-o si metoda de prajire de la caiaif (adica la cuptor direct - cuiburi de fidea stropite cu unt cu turmeric - BESTIALA
Merge si cu un cascaval sarat si picant - contrastul sarat dulce este savuros
anonymous
Incercati sa explicati pentru "muitorii de rand" ce este Konafa
anonymous
Trebuie sa fie f.b.
anonymous
De incercat
anonymous
Ce este Kunafa ? Nu am auzit această denumire.
anonymous
Dezastru nu se poate asa ceva
fara calitate numic nu se obtine iar cardamomul cu sofran este gresit trebuie sa sti despre turmeric exact unde sa l folosesti si cu ce alte incrediente
nu este ca la noi castraveti murati si atat
este totusi o reteta pretentioasa ---si atat---restul descoperiti voi---succes
anonymous
Puteai sa explici unele denumiri exotice, ca nu toti ne-am nascut asa invatati ca tine!

DIANA30
Ce este kunafa ?
cris_nedelcovici
Nu se intelege nimic!
Punctează această reţetă