Petitchef

Galuste cu pasta de susan negru -Yuanxiao -

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Mai intai se pune susanul negru intr-o tava si se coace la cuptor cateva minute pana capata un miros placut.
  • Se pune intr-un castron si se piseaza se adauga si zaharul si uleiul de susan si se piseaza pana se obtine o pasta consistenta, se lasa deoparte.
  • Faina de orez glutinos este diferita ca si consistenta fata de faina de grau. Este mai fina, iar in combinatie cu apa, devine foarte maleabila, intocmai ca o plastilina. Se gaseste in orice supermarket chinezesc, eu am gasit-o in Dragonul Rosu.
  • Intr-un castron se pune faina de orez, se face o adancitura in mijlocul ei si se toarna apa rece se amesteca bine pana se obtine o pasta foarte fina nelipicioasa ca o plastilina , daca e prea uscata, mai adaugati cateva picaturi de apa. Daca este lipicioasa, mai adaugati o lingurita de faina de orez.
  • Rupem bucati din acest aluati si facem niste bilute de marimea unei nuci luam o biluta astfel formata o turtim usor si cu degetul apasam in mijlocul ei pana ii dam o forma de "palariuta".
  • In golul format punem o jumatate de lingurita din pasta de susan si inchidem aluatul, dandu-i din nou forma rotunda de biluta dupa ce terminam toate bilutele de umplut, asezam pe foc o oala cu apa rece, cand a clocotit, punem in ea bilutele umplute. Trecem usor cu lingura printre ele ca sa nu se lipeasca de fundul oalei galustele sunt fierte atunci cand se ridica la suprafata apei, acest lucru nu dureaza mai mult de 7, maxim 10 minute.
  • Se pun in boluri individuale si se servesc calde in apa in care au fiert aluatul nu este dulce, insa umplutura da aluatul este lipicios, usor gumilastic, ciudat la o prima degustare dar pe moment ce le consumati, o sa vi sa para chiar.


Întrebări:




Comentarii:

19/01/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Baghete rasucite cu susan
Baghete rasucite cu susan
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sticksuri cu feta si susan
Sticksuri cu feta si susan
6 porții
28 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bento vegan
Bento vegan
1 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Kebab de dovlecel cu un sos asiatic delicios și picant
Kebab de dovlecel cu un sos asiatic delicios și picant
2 porții
38 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează