Această glazură „brigadeiro” braziliană bogată și cremoasă este perfectă pentru a adăuga o notă gourmet deserturilor tale de casă! Ușor de preparat, este formată din lapte condensat, cacao si unt, pentru o textură cremoasă și un gust irezistibil. Urmați rețeta noastră simplă pentru a face acest glazură de brigadeiro și transformați-vă torturile în adevărate capodopere dulci :-) Ideală pentru garnitură, umplutură sau decorare.
Se toarnă laptele și cacao într-o cratiță la foc mediu și se amestecă.
Se adaugă apoi laptele condensat și untul.
Se amestecă în mod regulat timp de 10 până la 15 minute. Textura trebuie să fie cremoasă, dar nu groasă. Se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.
Acoperiți tortul (foarte rece) cu glazura încă caldă și întindeți-o bine pe toată suprafața!
Pe ce prăjituri ar trebui să se folosească glazura de brigadeiro? O întindem pe un tort de ciocolată, dar o puteți turna și pe un tort simplu, un tort cu lapte condensat, un tort cu morcovi! Spune-ne în comentarii ce tort ai făcut!
Laptele este esențial în rețetă? Adăugarea de lapte este opțională, dar va oferi o textură mai bună glazură!
Este posibil să folosiți glazura ca umplutură pentru a umple un tort? Bineînțeles, cu această glazură poți umple sau orna un tort! O poți turna și în pahare pentru a savura cu lingura! Decorează cu fulgi de ciocolată :-)