A urmat instructiunile date de Just Me, singura diferenta fiind ca am pus si nuca si scortisoara.Caramelizam zaharul in vasul in care vom coace cozonacul si tapetam fundul si peretii cu caramelul obtinut. Lasam vasul sa se raceasca timp in care pregatim aluatul. Incalzim laptele si dizolvam in el cele 3 linguri de zahar si drojdia.
Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam ouale, esentele, laptele cu zaharul si framantam aluatul vreo 10 - 15 minute.Amestecam untul cu zaharul si scortisoara, iar nuca o tocam Pe o suprafata presarata cu faina intindem aluatul intr-o foaie destul de subtire si cat mai dreptungiulara. Ungem cu untul, presaram nuca peste si rulam.
Taiem rulada obtinuta in 6 bucati egale pe care le asezam in vasul cu caramel.Nu va faceti griji daca spatiile libere sunt mari intre rulourile din vas, ele vor creste mult, cum se vede si in poza. Lasam cozonacul sa dospeasca la caldura timp de 1 - 2 ore.
Dam la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 - 45 de minute, pana cand e rumenit frumos. Imediat dupa ce il scoatem de la cuptor, il rasturnam pe un platou pentru ca sa nu apuce sa se intareasca caramelul.Mai jos avem poze cu ambele fete ale cozonacului care are aproximativ 360 calorii la 100 de grame. Dar de Craciun nu se pune, nu.
Comentarii:
Interesant ,usor de portionat si cred ca
am sa incerc sa l fac si eu
Bun bun bun de tot