Cornulete si fundite de ricotta
Ingrediente
4
Cost estimat: 3.43Euros€ (0.86€/porție)
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Intr-un castronel destul de incapator, cernem faina, adaugam untul rece taiat bucatele, ricotta si sarea si incepem sa framintam cu minutele, pina vom obtine un aluat elastic. Daca vedem ca e un pic lipicios adaugam foarte putina faina .
- Invelim aluatul intr-o folie transparenta sau intr-o punguta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora.Dam drumul la cuptor la 180 de grade, iar cit timp se infierbinta trecem la confectionat cornulete.
- Luam cite o bucata din aluat si-l intindem cu sucitorul pe masa infainata, taiem forma care dorim sa le-o dam iar cind inchidem intii ungem un pic marginile aluatului, ca sa se lipeasca altfel riscam sa iasa compozitia din interior.
- Prima data am facut triunghiuri si cerculetele pe care le-am umplut cu magiun de prune in care am dat prin razatoare citeva napolitane cu cacao ca sa nu fie compozitie prea molcuta.
- Deci triunghiuri acestea au fost unse cu galbenus deasupra si am presarat mac cornulete umplute cu nutella iar aici, fundite umplute cu nutella si o fundita scoasa din cuptor, Isabella a spus ca sint stelute.
- Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam timp de 20-25 de minute, depinde cit de rumene le dorim si cit de groasa a fost foaia de aluat. Le lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar pudra.
- In poza de jos va prezint si un triunghi din care se vede interiorul. Delicioase. maninci un cornulet si uiti sa te opresti.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 757Kcal
- Carbo: 61.9g
- Grăsimi: 46.9g
- Grăsimi sat.: 29.7g
- Proteine: 18.1g
- Fibre: 4.1g
- Zahăr: 10.4g
- ProPoints: 21
- SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (199g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Deosebit
Punctează această reţetă