Petitchef

Cornulete si fundite de ricotta

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
757 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.43 (0.86€/porție)

Preparare

  • Intr-un castronel destul de incapator, cernem faina, adaugam untul rece taiat bucatele, ricotta si sarea si incepem sa framintam cu minutele, pina vom obtine un aluat elastic. Daca vedem ca e un pic lipicios adaugam foarte putina faina .
  • Invelim aluatul intr-o folie transparenta sau intr-o punguta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora.Dam drumul la cuptor la 180 de grade, iar cit timp se infierbinta trecem la confectionat cornulete.
  • Luam cite o bucata din aluat si-l intindem cu sucitorul pe masa infainata, taiem forma care dorim sa le-o dam iar cind inchidem intii ungem un pic marginile aluatului, ca sa se lipeasca altfel riscam sa iasa compozitia din interior.
  • Prima data am facut triunghiuri si cerculetele pe care le-am umplut cu magiun de prune in care am dat prin razatoare citeva napolitane cu cacao ca sa nu fie compozitie prea molcuta.
  • Deci triunghiuri acestea au fost unse cu galbenus deasupra si am presarat mac cornulete umplute cu nutella iar aici, fundite umplute cu nutella si o fundita scoasa din cuptor, Isabella a spus ca sint stelute.
  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam timp de 20-25 de minute, depinde cit de rumene le dorim si cit de groasa a fost foaia de aluat. Le lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar pudra.
  • In poza de jos va prezint si un triunghi din care se vede interiorul. Delicioase. maninci un cornulet si uiti sa te opresti.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 757Kcal
  • Carbo: 61.9g
  • Grăsimi: 46.9g
  • Grăsimi sat.: 29.7g
  • Proteine: 18.1g
  • Fibre: 4.1g
  • Zahăr: 10.4g
  • ProPoints: 21
  • SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (199g)


Poze

Cornulete si fundite de ricotta
Cornulete si fundite de ricotta - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

03/06/2012

Deosebit

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
Paste cu ricotta și lămâie, o rețetă delicioasă
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează