Intr-un castronel destul de incapator, cernem faina, adaugam untul rece taiat bucatele, ricotta si sarea si incepem sa framintam cu minutele, pina vom obtine un aluat elastic. Daca vedem ca e un pic lipicios adaugam foarte putina faina .
Invelim aluatul intr-o folie transparenta sau intr-o punguta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora.Dam drumul la cuptor la 180 de grade, iar cit timp se infierbinta trecem la confectionat cornulete.
Luam cite o bucata din aluat si-l intindem cu sucitorul pe masa infainata, taiem forma care dorim sa le-o dam iar cind inchidem intii ungem un pic marginile aluatului, ca sa se lipeasca altfel riscam sa iasa compozitia din interior.
Prima data am facut triunghiuri si cerculetele pe care le-am umplut cu magiun de prune in care am dat prin razatoare citeva napolitane cu cacao ca sa nu fie compozitie prea molcuta.
Deci triunghiuri acestea au fost unse cu galbenus deasupra si am presarat mac cornulete umplute cu nutella iar aici, fundite umplute cu nutella si o fundita scoasa din cuptor, Isabella a spus ca sint stelute.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam timp de 20-25 de minute, depinde cit de rumene le dorim si cit de groasa a fost foaia de aluat. Le lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar pudra.
In poza de jos va prezint si un triunghi din care se vede interiorul. Delicioase. maninci un cornulet si uiti sa te opresti.
Comentarii:
Deosebit