Cornulete fragede
Ingrediente
8
Preparare
Preparare1 oră
Gătire25 min
- *
Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute.Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc.Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura,care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune....Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute(pina se rumenesc putin la capete).Calde le dam prin zahar pudra vanilat.POFTA BUNA!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
22/12/2016
Au iesit exact cum mi le aminteam din copilarie de la bunici multumesc
am gătit această rețetă
D
07/01/2015
Se poate de facut cornuletale si fara oua.Cu visina sunt foarte gustoaseAcrisor si dulciu...MMMMM
am gătit această rețetă
26/02/2014
Mama mea le facea cu marmelada(se gasea in comert pe vremea "Raposatu-lui") erau apreciate de toata lumea!Nu este nevoie de prea multa pricepere, numai de rabdare, pana le rulezi pe toate.Dar merita!
am gătit această rețetă
15/01/2014
Azi 15 ian 2014 le-am incercat si sunt exact ceea ce cautam de fff multa vreme.Multumesc pt reteta transmisa.Propun totusi un adaos de 100 gr de zahar in aluat.
am gătit această rețetă