Seamana cu choux a la creme, dar totusi nu sunt la fel. Pentru choux a la creme va sugerez reteta pe care o folosesc de cativa ani deja si este combinatia cea mai fericita de ingrediente, din cate retete de choux/eclere am incercat.
Procedeul de preparare este ca la orice aluat fiert si anume: Lichidele se pun la fiert impreuna cu cele 5g de zahar, respectiv sare la primul clocot se adauga untul taiat bucati, se amesteca pana se topeste untul bine.
Faina se adauga dintr-o data, amestecand viguros pana obtinem un aluat fara cocoloase, compact si care se dezlipeste de cratita .
Se lasa deoparte 10-15 minute sa se racoreasca apoi se adauga oual, putin cate putin si se amesteca la fel de viguros pana se obtine o compozitie ca o crema fina, dar mai vartoasa.
E in pucntul acesta las aluatul sa se raceasca complet pe tava asternuta cu hartie de pergament se pun cu lingurita, bilute de aluat cu distanta de 3-4 cm intre ele.
Se presara cu zahar perlat zaharul care se imprastie pe tava se poate aduna langa bilute daca miscati tava cu miscari circulare se coc la cuptorul incins in prealabil la 200C (392F) pt 20 minute, supravegheati coacerea. Sunt gata cand sunt frumos rumenite.
Bernard spune ca-i ies 100 de bilute, eu la masura lingurita_burdusita am reusit vreo 45. Cand le voi reface am sa pun 3/4 de lingurita sa vedem cate ies.