Petitchef

Chouquettes

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Seamana cu choux a la creme, dar totusi nu sunt la fel. Pentru choux a la creme va sugerez reteta pe care o folosesc de cativa ani deja si este combinatia cea mai fericita de ingrediente, din cate retete de choux/eclere am incercat.
  • Procedeul de preparare este ca la orice aluat fiert si anume:
    Lichidele se pun la fiert impreuna cu cele 5g de zahar, respectiv sare la primul clocot se adauga untul taiat bucati, se amesteca pana se topeste untul bine.
  • Faina se adauga dintr-o data, amestecand viguros pana obtinem un aluat fara cocoloase, compact si care se dezlipeste de cratita .
  • Se lasa deoparte 10-15 minute sa se racoreasca apoi se adauga oual, putin cate putin si se amesteca la fel de viguros pana se obtine o compozitie ca o crema fina, dar mai vartoasa.
  • E in pucntul acesta las aluatul sa se raceasca complet pe tava asternuta cu hartie de pergament se pun cu lingurita, bilute de aluat cu distanta de 3-4 cm intre ele.
  • Se presara cu zahar perlat zaharul care se imprastie pe tava se poate aduna langa bilute daca miscati tava cu miscari circulare se coc la cuptorul incins in prealabil la 200C (392F) pt 20 minute, supravegheati coacerea. Sunt gata cand sunt frumos rumenite.
  • Bernard spune ca-i ies 100 de bilute, eu la masura lingurita_burdusita am reusit vreo 45. Cand le voi reface am sa pun 3/4 de lingurita sa vedem cate ies.


Poze

Chouquettes
Chouquettes - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chouquettes - petitchef
Chouquettes - petitchef
4 porții
40 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Coeurs fondants cu praline de ciocolata
Coeurs fondants cu praline de ciocolata
4 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Babka-cozonacul european
Babka-cozonacul european
6 porții
4 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează