Chiftelute arabe cu mazare

Altele
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Pentru chiftelute:

Pentru sosul de branza:

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se lasa sa se scurga mazarea . Cea congelata se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze. Se paseaza cu mixerul vertical.
  • Se omogenizeaza inauntru ouale. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca si se inglobeaza in piureul obtinut Se condimenteaza bine cu coriandru, chimen, boia, sare si piper.
  • Se spala patrunjelul si se toaca. Se adauga piureului; se amesteca bine. Se da la rece pentru cca. 30 de minute. Se fac, apoi, din aluatul de mazare bilute care se dau prin faina.
  • Se prajesc in ulei incins pana cand prind o culoare frumoasa, aurie. Se lasa sa se scurga bine pe un prosop de bucatarie.
  • Si se servesc calde sau reci, simple sau cu sos sint la fel de bune. Sosul se prepara foarte usor: branza zdrobita se amesteca impreuna cu iaurtul si patrunjelul maruntit.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: