Intr-un bol incapator, se amesteca 100g din faina, drojdia si apa si se da deoparte 15-20 de minute, pana compoztia dospeste se adauga ouale, mierea, sarea apoi treptat faina.
Se framanta un aluat vartos, dar fin. Se lasa deoparte la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Taina: Incalziti cuptorul la 170F, stingeti-l, lasati-l 10 minute sa se recoreasca usor si puneti bolul cu aluat in cuptor. Ati creat astfel un loc caldut si ferit de curentii de aer.
Aluatul dospit se imparte in 6 parti egale fiecare parte se intinde cu sucitorul intr-un dreptunghi de 3-5mm grosime si se ruleaza ca in imagine.
Din aluatul rulat astfel formam un snur, video clipul arata foarte clar cum se procedeaza procedam la fel de alte 5 ori snururile se prind la capat cu o greutate si se incepe impletirea lucram mereu cu cele 2 snururi care sunt in margine.
Mai departe las clipul sa va ghideze, e mult mai simplu decat 'transmite' imaginea cu rezultatul final. Zau.
Comentarii:
Perfect!