Petitchef

Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată

Suntem obișnuiți să folosim cratița de fontă emailată pentru boeuf bourguignon sau ratatouille, dar știați că o puteți folosi și pentru a face pâine? Această rețetă ușoară face pâine care este (aproape) la fel de delicioasă ca pâinea de brutărie, cu o crustă crocantă și miez moale, perfectă pentru pâine prăjită sau bruschete :-)

Acompaniamente
6 porții
10 min
2 h 10 m
1 oră
Foarte ușor
292 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.71 (0.12€/porție)

Materiale

  • 1 robot de bucătărie (Kitchenaid în acest caz)
  • 1 cratița de fontă emailată - capacitatea în cazul nostru 3,9L.
  • hârtie rezistentă la grăsimi

Preparare

  • Etapa 1 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Puneți drojdia uscată de panificație în bolul mixerului. Adăugați puțină apă caldă (restul o veți adăuga mai târziu). Amestecați și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
  • Etapa 2 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Se toarnă făina în mixer, apoi se adaugă sarea și apa.
  • Etapa 3 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Se frământă la viteza 2-3 (robot de bucătărie Kitchenaid) timp de 6 minute.
  • Etapa 4 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Se întinde aluatul și se lasă să se odihnească în castron, sub un șervet curat, timp de o oră și jumătate, la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Se degazează aluatul. Se formează din nou o bilă din aluat și se pune hârtie rezistentă la grăsimi pe fundul cratiței de fontă înainte de a pune aluatul deasupra. Se acoperă din nou cu un șervet curat și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 6 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Se îndepărtează prosopul curat și se taie fante în aluat și se închide cratița cu capacul.
  • Etapa 7 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Se introduce caserola în cuptorul rece și se coace timp de 1 oră la 230°C.
  • Etapa 8 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    După acest timp, scoateți caserola din cuptor și scoateți pâinea din caserolă.
  • Etapa 9 - Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
    Gata!

Observații:

Ce făină ar trebui să folosesc?
Am folosit făină de grâu T45, dar puteți varia rețetele schimbând/amestecând tipuri de făină.

Ce semințe ar trebui să adaug?
Puteți adăuga semințe de mac, alune sau nuci.

Cum înlocuiesc drojdia uscată de panificație cu drojdie proaspătă?
Trebuie să adăugați de două ori mai multă drojdie proaspătă decât drojdie uscată. Nu va trebui să o rehidratezi. Puteți pune toate ingredientele direct în mixer și puteți frământa aluatul.

Cu ce să mănânci pain cocotte?
O poți savura ca o tartină dulce cu unt și gem, de exemplu, sau poți opta pentru tartine sărate.
Puteți găsi cele mai bune rețete de sandvișuri pe site.

Pain cocotte se coace în cuptorul cu ventilator?
Am copt pain cocotte cu cuptorul programat pentru căldură asistată de ventilator, dar puteți programa cuptorul și pentru căldură statică.

Se poate coace pain cocotte într-un cuptor rece sau cald?
Trebuie să introduceți caserola într-un cuptor rece. Nu preîncălziți cuptorul.

Se coace pain cocotte cu capacul pus?
Ar trebui să lăsați capacul pe caserolă în timpul coacerii.

Care este capacitatea caserolei utilizate?
Capacitatea caserolei noastre este de 3,9L.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 292Kcal
  • Carbo: 58.7g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 9.9g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 1.7g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (91g)


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată
Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - poza 2
Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - poza 3
Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - poza 4
Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - poza 5
Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează