Pain cocotte - pâine în cratița de fontă emailată

votează acum
Acompaniamente
Foarte ușor
3 h 20 m
292 Kcal

Suntem obișnuiți să folosim cratița de fontă emailată pentru boeuf bourguignon sau ratatouille, dar știați că o puteți folosi și pentru a face pâine? Această rețetă ușoară face pâine care este (aproape) la fel de delicioasă ca pâinea de brutărie, cu o crustă crocantă și miez moale, perfectă pentru pâine prăjită sau bruschete :-)

Ingrediente

6
Cost estimat: 0.71 (0.12€/porție)

Materiale

  • 1 robot de bucătărie (Kitchenaid în acest caz)
  • 1 cratița de fontă emailată - capacitatea în cazul nostru 3,9L.
  • hârtie rezistentă la grăsimi

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare2 h 10 m
Gătire1 oră
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 1Puneți drojdia uscată de panificație în bolul mixerului. Adăugați puțină apă caldă (restul o veți adăuga mai târziu). Amestecați și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 2Se toarnă făina în mixer, apoi se adaugă sarea și apa.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 3Se frământă la viteza 2-3 (robot de bucătărie Kitchenaid) timp de 6 minute.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 4Se întinde aluatul și se lasă să se odihnească în castron, sub un șervet curat, timp de o oră și jumătate, la temperatura camerei.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 5Se degazează aluatul. Se formează din nou o bilă din aluat și se pune hârtie rezistentă la grăsimi pe fundul cratiței de fontă înainte de a pune aluatul deasupra. Se acoperă din nou cu un șervet curat și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 6Se îndepărtează prosopul curat și se taie fante în aluat și se închide cratița cu capacul.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 7Se introduce caserola în cuptorul rece și se coace timp de 1 oră la 230°C.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 8După acest timp, scoateți caserola din cuptor și scoateți pâinea din caserolă.
  • Pain cocotte - Pâine în cratița de fontă emailată - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Ce făină ar trebui să folosesc?

Am folosit făină de grâu T45, dar puteți varia rețetele schimbând/amestecând tipuri de făină.

Ce semințe ar trebui să adaug?

Puteți adăuga semințe de mac, alune sau nuci.

Cum înlocuiesc drojdia uscată de panificație cu drojdie proaspătă?

Trebuie să adăugați de două ori mai multă drojdie proaspătă decât drojdie uscată. Nu va trebui să o rehidratezi. Puteți pune toate ingredientele direct în mixer și puteți frământa aluatul.

Cu ce să mănânci pain cocotte?

O poți savura ca o tartină dulce cu unt și gem, de exemplu, sau poți opta pentru tartine sărate.
Puteți găsi cele mai bune rețete de sandvișuri pe site.

Pain cocotte se coace în cuptorul cu ventilator?

Am copt pain cocotte cu cuptorul programat pentru căldură asistată de ventilator, dar puteți programa cuptorul și pentru căldură statică.

Se poate coace pain cocotte într-un cuptor rece sau cald?

Trebuie să introduceți caserola într-un cuptor rece. Nu preîncălziți cuptorul.

Se coace pain cocotte cu capacul pus?

Ar trebui să lăsați capacul pe caserolă în timpul coacerii.

Care este capacitatea caserolei utilizate?

Capacitatea caserolei noastre este de 3,9L.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 292Kcal
  • Carbo: 58.7g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 9.9g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 1.7g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (91g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: