Se pun toate ingredientele in masina de paine si se programeaza sa framante 10-12 minute si sa se dospeasca 1 ora. Dupa ce s-a dospit, se scoate coca pe un tocator presarat cu faina, si se mai framanta cateva minute, adaugandu-se faina daca este necesar . Se imparte coca in 2, se pot face 2 painici in tavi de chec, sau din jumatate se pot face 2 turtite.
Pentru paine in tava: se unge tava cu 1 lingura de ulei, si se aseaza aluatul in tava. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se dospeasca 30 minute. Cand s-a dospit se unge cu ou batut sau cu putin ulei si se baga in cuptorul preincins la 190 grade Celsius pentru 45-50 minute, pana cand se rumeneste. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Pentru turte: jumatate din aluatul de mai sus se imparte in 2 . Se intind turte rotunde groase de aprox 1,5 cm si se lasa sa se dospeasca 20-30 minute.
Se incinge o tigaie de tuci, sau o tigaie cu fundul gros pe foc mic. Se unge cu 1 lingura de ulei si se pune turta. Se acopera cu capacul, lasandu-se pe o parte. Se coace 5-6 minute pana cand se rumeneste, apoi se intoarce inca 5-6 minute pe cealalta parte.