M-a tot tentat aceasta reteta de cand am vazut-o prima oara in revista ?Good Food?, arata atat de bine incat iti venea sa mananci hartia de-a dreptul. Ce e placut la acest sandwich este faptul ca pornind de a aceasta reteta putem varia in extrem de multe combinatii, nu are cum sa nu fie delicios si, cum vara se apropie cu pasi repezi, nu pot sa nu o recomand ca fiind o reteta ideala pentru un picnic vesel la scalda. Avem nevoie de:
- chifle sau felii de paine toast integrala sau de secara
- margarina tartinabila
- 3 linguri humus per portie. Eu n-aveam la indemana, asa ca n-am pus. Dar ma gandeam ce s-ar potrivi de bine, de pilda, pasta de mazare cu menta.
- 1 avocado mic pe care il decojim, il taiem la jumatate, scoatem samburele, feliem pulpa nici prea subtire, nici prea gros, il stropim cu putintel suc de lamaie ca sa nu se oxideze.
- cateva frunze de rucola ? era propunerea Good Food, eu am pus frunze de salata din cea mai comuna. Nici ideea de a pune cateva frunze de papadie nu este rea, dat fiind ca acestea ne ajuta si la silueta dar este un ajutor foarte util si la functionarea bilei.
- 8 ? 10 rosii cherry feliate
- maioneza ? asta aveam eu la indemana dar puteti pune ce sos va pica bine. Pentru un sandwich cu adevarat vegetarian, putem prepara maioneza de avocado - se va potrivi cu siguranta. Ma gandeam ce bine s-ar potrivi, de asemenea, faimosul sos tsatsiki cu iaurtul racoritor, castravetii si mararul aromat.Am taiat chifla in doua la mijloc, am intins margarina, daca aveti, intindeti si humusul. Adaugam salata, feliile de avocado si rosiile.
Asezonam cu piper, turnam sosul dorit, acoperim cu a doua felie de chifla. Et voila!:)))))))))